Matematik
Monotoniforhold
06. april 2006 af
turca (Slettet)
Please HJÆLP!
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f´(x)=(x+3)*(x+1)^2*(x-1)
Bestem monotoniforholdene for f
Hvad gør jeg??!!!
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f´(x)=(x+3)*(x+1)^2*(x-1)
Bestem monotoniforholdene for f
Hvad gør jeg??!!!
Svar #2
06. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Først finder du ud af hvad domænet for f' er. Derefter finder bestemmer de for hvilke x, at heholdsvis f' > 0 og f' < 0.
Svar #3
06. april 2006 af Mr_Mo (Slettet)
Du bestemmer
f'(x)=0
Derefter bestemmer du fortegn for f'.
Kan du huske hvad f'(x) kan beskrive: tangenthældningen for f i punktet x. Hvis f' er negativ, er f aftagende, er f' positiv er f voksende.
f'(x)=0
Derefter bestemmer du fortegn for f'.
Kan du huske hvad f'(x) kan beskrive: tangenthældningen for f i punktet x. Hvis f' er negativ, er f aftagende, er f' positiv er f voksende.
Svar #5
06. april 2006 af Alima (Slettet)
Som det fremgår af de øvrige indlæg løser du ligningen f´(x)=0, enten ved at bruge nulreglen som #1 foreslår, eller løse ligningen på lommeregneren. Af denne får du x = 1 v x=-1 v x=-3
Derefter laver du en fortegnsvariation med henblik på bestemmelse af monotoniforholdene for f.
Alima
Derefter laver du en fortegnsvariation med henblik på bestemmelse af monotoniforholdene for f.
Alima
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
