Fysik

Svingninger+bølger

09. april 2006 af viskelæderet (Slettet)
Her er 2 opgaver, som jeg ikke forstår en dyt af:

1. En stor kugle, til at bryde huse med, svinger i en kran, som et snorpendul. Kuglen vejer 1000kg. og er på sit højeste hævet 2 m. Hvor stor er den potentielle energi i yderstilling?

2. Hvis vi antager, at der ikke mistes energi, hvor hurtigt bevæger kuglen sig, når den passerer "hvilestilling"?


- Nogen, der venligst vil give mig et par hints?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2006 af LanioX (Slettet)

Den potentielle energi er givet ved E_pot = mgh, hvor h er højden over energinulpunktet.

I 2 kan du bruge at den mekaniske energi er bevaret. Hvis al den potentielle energi omsættes til kinetisk energi, kan du finde hastigheden udfra mgh = 0.5mv^2 hvor mgh er den potentielle energi fra 1

Svar #2
10. april 2006 af viskelæderet (Slettet)

Jeg synes stadigvæk, at det er meget svært at forstå, men tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af mathon

                         du burde kende

                                                                energiformerne

                                                                  Etyngde = m·g·h
                                                                  Ekin = (1/2)·m·v2
                                                                     

og gør du ikke, har du et fagligt problem


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2010 af mathon

                           Epotyder = m·g·h = (1000 kg)·(9,82 m/s2)·(2 m) = 19640 kg·m2/s2 = 19640 J = 19,46 kJ

uden energitab
gælder
                                                                     Ekin        =   Epot
                                                                (1/2)·m·v2 =   m·g·h                               divider med m

                                                                 (1/2)·v2 = g·h

                                                                 v = √(2g·h)

                                                                 v = √(2·(9,82 m/s2)·(2 m)) = 6,27 m/s ≈ 22,6 km/h
              
 


Skriv et svar til: Svingninger+bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.