Matematik
Differentialregning
10. april 2006 af
jensbv (Slettet)
Opgaven lyder:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3-2x^2-3x
Bestem f'(x).
Bestem en ligning for tangenten t til grafen for tangenten t til grafen i punktet P(-1,f(-1)).
Tangenten t har udover endnu et punkt Q fælles med grafen for f.
Bestem førstekoordinaten til Q.
Grafen for f har en tangent t1, der står vinkelret på t, og hvis røringspunkt har negativ førstekoordinat.
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t1.
Om en funktion g oplyses at g'(x)=f(x).
Bestem hver af de lokale ekstremumssteder for g.
Jeg har løst opgaven indtil t1 kommer ind i billedet. Resten af opgaven forstår jeg ikke. Lidt hjælp ville været tiltrængt...
På forhånd tak.
Mvh Jens
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3-2x^2-3x
Bestem f'(x).
Bestem en ligning for tangenten t til grafen for tangenten t til grafen i punktet P(-1,f(-1)).
Tangenten t har udover endnu et punkt Q fælles med grafen for f.
Bestem førstekoordinaten til Q.
Grafen for f har en tangent t1, der står vinkelret på t, og hvis røringspunkt har negativ førstekoordinat.
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t1.
Om en funktion g oplyses at g'(x)=f(x).
Bestem hver af de lokale ekstremumssteder for g.
Jeg har løst opgaven indtil t1 kommer ind i billedet. Resten af opgaven forstår jeg ikke. Lidt hjælp ville været tiltrængt...
På forhånd tak.
Mvh Jens
Svar #1
10. april 2006 af ibibib (Slettet)
To linjer er ortogonale <=>
Produktet af linjernes hældning er -1
Produktet af linjernes hældning er -1
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
