Matematik
Trekantsberegning
14. april 2006 af
jensbv (Slettet)
Opgaven lyder:
Om trekant ABC oplyses, at vinkelA=48˚,|AB|=10,6 og |BC|=9,5.
Der er to muligheder for formen af trekant ABC. De to muligheder ses på
figuren som trekant 1 og trekant 2.
Bestem de resterende sider og vinkler i de to trekanter.
Bestem arealet af trekant 1.
Jeg er startet med at bestemme siden |AC| ved hjælp af cosinusrelationerne, som jeg så får til en 2.gradsligning. Men løsningerne bliver to minustal?!
Lidt hjælp kunne være tiltrængt...
På forhånd tak!
Mvh Jens
Om trekant ABC oplyses, at vinkelA=48˚,|AB|=10,6 og |BC|=9,5.
Der er to muligheder for formen af trekant ABC. De to muligheder ses på
figuren som trekant 1 og trekant 2.
Bestem de resterende sider og vinkler i de to trekanter.
Bestem arealet af trekant 1.
Jeg er startet med at bestemme siden |AC| ved hjælp af cosinusrelationerne, som jeg så får til en 2.gradsligning. Men løsningerne bliver to minustal?!
Lidt hjælp kunne være tiltrængt...
På forhånd tak!
Mvh Jens
Svar #1
14. april 2006 af ibibib (Slettet)
Metoden er korrekt.
Men du har regnet galt...
12,4 og 1,78 er de to løsninger for AC.
Men du har regnet galt...
12,4 og 1,78 er de to løsninger for AC.
Skriv et svar til: Trekantsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
