Matematik

Monotoniforhold

15. april 2006 af jurs (Slettet)
Hej..

Har en forskrift
f(x) = 1/3x( i 3) + 2x ( i 2) + x

Nu skal jeg bestemme monotoniforholdene for f

Er det så ikke bare
f´ (x) = 1/3x (i 2) + 2x ??+

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvis du mener

f(x) = 1/3x^3 + 2x^2 + x

så er den afledede af denne funktion givet ved

f'(x) = x^2 + 4x + 1

Svar #2
15. april 2006 af jurs (Slettet)

Altså ved ikke noget med afledede men bare at jeg skal finde monotoniforholdet for f

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hvad mener du? Hvis du skal bestemme monotoniforholdene for f, så skal du da også bruge den afledede. Jeg troede det var det du forsøgte på i #0, og så gjorde jeg dig opmærksom på, at det ikke var korrekt, det du havde skrevet.

Svar #4
15. april 2006 af jurs (Slettet)

hm okay men kan bare ikke få det til at passe med det du får..

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2006 af kraka (Slettet)

Hvis du vil bestemme monotoniforhold for f kan det måske hjælpe dig at lave en monotonilinje..

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Prøv at skriv hvordan du går (med mellemregninger), så kan det være vi kan finde fejlen.

Svar #7
15. april 2006 af jurs (Slettet)

ah, kan godt se min fejl nu.. men når der bare står x, mener jeg at vi lærte at man bare fjerne den?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2006 af kraka (Slettet)

Når der står x er det underforstået 1x. Dennes differentialkvotient er derfor 1.

Venlige hilsner

Svar #9
15. april 2006 af jurs (Slettet)

nåhh ja okay lidt dum er jeg vist..

så spørgsmål b)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1,f(1)) Jeg var syg da de oppe i skolen lavede om røringspunkt så er lidt på røven her?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2006 af kraka (Slettet)

Først ville jeg finde f(1) så du har det "rigtige" røringspunkt. Derefter finder du tangentens hældning (f'(x)=tangentens hældningskooeficient i punktet [x,y]). Når du har gjort det, kender du et punkt og en hældning og du kan nu bestemme en ligning.

Venlige hilsner

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.