Matematik
en retvinklet trekant
16. april 2006 af
te_dua (Slettet)
I en retvnklet trekant PQR er vinkel Q ret ,længden af siden r er 17,4 og vinklen P er 27 grader.
Bestem længden af hypotynosen q .
Jeg har tænkt:
R= 90-27= 63
p=17,4* cos 63= 7,9
17,4^2 + 7,9^2= kvadratrodet af 365,17
q = 19,11
Er det rigtigt?
Bestem længden af hypotynosen q .
Jeg har tænkt:
R= 90-27= 63
p=17,4* cos 63= 7,9
17,4^2 + 7,9^2= kvadratrodet af 365,17
q = 19,11
Er det rigtigt?
Svar #1
16. april 2006 af ibibib (Slettet)
Nej.
Det nemmeste er
cos 27 = 17,4/q <=>
q·cos 27 = 17,4 <=>
q = 17,4/cos27
Det nemmeste er
cos 27 = 17,4/q <=>
q·cos 27 = 17,4 <=>
q = 17,4/cos27
Skriv et svar til: en retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
