Matematik

Hjælp til løsning af: dy/dx = ay(M-y)

16. april 2006 af blaker (Slettet)
Jeg er lidt lost på lige denne her.

Jeg skal for dy/dx = ay(M-y) bevise at løsningen er Y = M/1+ce^-aMx


er der nogen der kan hjælpe mig med den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

Skal nok prøve men jeg lover ikke noget!

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Først skal du lige sætte nogle paranteser, så du får

y = M/(1+ce^-aMx)

Herefter finder du dy/dx, og indsætter i dy/dx = ay(M-y). Når du så reducerer lidt, skulle der gerne vise sig at stå det samme på højre og venste side.

Svar #3
17. april 2006 af blaker (Slettet)

Tja, det er lige det der er problemet, kan ikke lige se hvordan...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det vil fylde en del. Normalt vil beviset stå i din matematik bog.

Svar #5
17. april 2006 af blaker (Slettet)

tja, men det gør den desværre ikke...
håber der er nogle der måske lige har den stående, men tysinde tak for hjlæpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Ja, det fylder alt sammen.
Ved differentiering fås følgende:
(a*M^2*c*e^(-aMx))/(1 + c*e^(-aMx))^2
Med god tålmodighed kan man få tingene til at passe.

Skriv et svar til: Hjælp til løsning af: dy/dx = ay(M-y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.