Matematik

tangens til en vinkel v

18. april 2006 af Skovmyren (Slettet)
Hey...
jeg har et lille problem med denne opgave håber nogle kan hjælpe mig.

Man skal argumetere for at tangens til en vinkel v, kan aflæses på en lodret linje gennem (1,0) i et kordinat system

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du tegner en vinkel i et koordinatsystem med en enhedscirkel, vil vinklen skære den lodrette linje gennem (1,0) i punktet (1,tan(v)).

Argumentet er at "vinkelbenets hældningskoefficient" er tan(v).
Det kan du selv regne ud idet vinkelbenet går gennem punkterne
(0,0) og (cos(v), sin(v)).



Svar #2
18. april 2006 af Skovmyren (Slettet)

Jeg har en tegning hvor der er tegnet en trekant i et kordinatsystem hvor et punkt D ligger i (0,0). Jeg har fået af vide at jeg skal bruge formlen for hældningen for en linie

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2006 af ibibib (Slettet)

En side liger på x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ligger en side på x-aksen?

Svar #5
18. april 2006 af Skovmyren (Slettet)

Så man kan sige at argumentet er: Vinkelbenets hældningskoefficient er = tan v, idet vinkelbenet går igennem punkterne (0,0) og (cos(v),sin(v))

Svar #6
18. april 2006 af Skovmyren (Slettet)

ja der ligger siden DF

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2006 af ibibib (Slettet)

#5 ja, du har benyttet den veldendte formel

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Svar #8
18. april 2006 af Skovmyren (Slettet)

heh okay... er bare ikke lige så god til at det der, men det som jeg har skrevet i #5 kan godt godkendes eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er jo lidt kort, men

a = (y2-y1)/(x2-x1) =
(sin(v)-0)/(cos(v)-0) = sin(v)/cos(v) = tan(v)

Sidste udregning benytter definitionen af tan(v).

Svar #10
18. april 2006 af Skovmyren (Slettet)

Okay mange tak for din hjælp det er guld hver...

Skriv et svar til: tangens til en vinkel v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.