Matematik
hjælp til cosnius og sinus
18. april 2006 af
milla-pigen (Slettet)
stykket hedder:
i en trekant er ABC er A=35 B=20 lægden AB=4,72
Beregn lægden af højden fra C på siden AB.
jeg aner ikk hvad man skal gøre her? nogen der kan hjælpe?
i en trekant er ABC er A=35 B=20 lægden AB=4,72
Beregn lægden af højden fra C på siden AB.
jeg aner ikk hvad man skal gøre her? nogen der kan hjælpe?
Svar #2
18. april 2006 af milla-pigen (Slettet)
jeg ved det virkelig ikk. har bikset med det i hundrede år
Svar #3
18. april 2006 af Benjamin. (Slettet)
Der er allerede svaret på dette indlæg:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=200269
Du skal først bruge sinusrelationerne til fx. at finde |AC| (hvad man kan navngive b):
c/sin(C)=b/sin(B)
<=> b=c*sin(B)/sin(C)
C har du ved at trække de to andre vinkler fra 180 og c svarer til |AB|.
Når du har |AC| bruger du den formel, som du selv er inde på i #6, hvor |AC| er hypotenusen og højden er den ene katete i en retvinklet trekant. Har du prøvet at tegne den?
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=200269
Du skal først bruge sinusrelationerne til fx. at finde |AC| (hvad man kan navngive b):
c/sin(C)=b/sin(B)
<=> b=c*sin(B)/sin(C)
C har du ved at trække de to andre vinkler fra 180 og c svarer til |AB|.
Når du har |AC| bruger du den formel, som du selv er inde på i #6, hvor |AC| er hypotenusen og højden er den ene katete i en retvinklet trekant. Har du prøvet at tegne den?
Svar #4
18. april 2006 af Amand_a (Slettet)
Nu er det længe siden jeg har regnet den type opgaver, så det jeg er kommet frem til kan måske gøres nemmere. Men her kommer det:
vinkel C: 180-(20+35)=125
Sinusrelation giver os længden AC ved:
AC/sinB=AB/sinC
Isoleres AC herfra fås AC=1,97..
Herefter bruges sinA=mods. katete/hypotenusen (h), da højden står vinkelret på AB.
dvs. sin35=h/1,97
h=1.13
Tegn en tegning, det er altid en god hjælp.
vinkel C: 180-(20+35)=125
Sinusrelation giver os længden AC ved:
AC/sinB=AB/sinC
Isoleres AC herfra fås AC=1,97..
Herefter bruges sinA=mods. katete/hypotenusen (h), da højden står vinkelret på AB.
dvs. sin35=h/1,97
h=1.13
Tegn en tegning, det er altid en god hjælp.
Skriv et svar til: hjælp til cosnius og sinus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
