Matematik

omskrivning!! dæmpninger

19. april 2006 af ronit (Slettet)
argh

y = (c(1)(e^-0,5ax) * cos (((kvard (-d))/2)x) + c(2))(e^-0,5ax) * sin((kvard (-d))/2)x)

hvor d er den negative diskriminant...dette skulle give:

Ce^-0,5ax) * sin (((kvard(-d))/2)x)

det kan jeg ikke se helt hvorfor...skal ikke have udregninger blot lige have forklaret hvorfor...hvis det ellers giver mening..som man kan se skal det ligne den fysiske formel for små dæmpninger: altså (s)t= A * (e^-yt) * sin (w * t)...

er der nogen der kan sige lidt om det...

Svar #1
19. april 2006 af ronit (Slettet)

ingen der lige kan sige noget klogt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2006 af mathon

sæt e^-0.5ax uden for en parentes og omskriv parentesens indhold efter

c1*cos(v)+c2*sin(v)=
sqrt(c1^2+c2^2)*cos(v-k),
hvor tan(k)=c2/c1 og videre

sqrt(c1^2+c2^2)*cos(v-k)= A*sin(v+beta),

hvor A=sqrt(c1^2+c2^2)(en konstant) og
beta=-k+pi/2 (en konstant)


Skriv et svar til: omskrivning!! dæmpninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.