Fysik
Bølgelængde?
21. april 2006 af
*me2* (Slettet)
Hvordan beregner jeg bølgelængden for leaserlys? Opgaven lyder:
En minilaser udender lys med en bestemt bølgelængde. Leaser lyset sendes mod et optisk gitter med gitterkonstanten 2500nm. Efter pasage af gitteret af bøjes lyset i en retning, der danner en vinkel (phi 1) på 15,2 grader med den oprindelige retning. Beregn leaserlysets bølgelængde?
På forhånd tak !
En minilaser udender lys med en bestemt bølgelængde. Leaser lyset sendes mod et optisk gitter med gitterkonstanten 2500nm. Efter pasage af gitteret af bøjes lyset i en retning, der danner en vinkel (phi 1) på 15,2 grader med den oprindelige retning. Beregn leaserlysets bølgelængde?
På forhånd tak !
Svar #1
21. april 2006 af mathon
betingelsen for den såkaldte n'te ordens stråling er:
d*sin(phi_n)=n*lambda, hvor
d: er gitterafstanden/gitterkonstanten
phi_n: er den n'te afbøjningsvinkel
n: er et HELT tal
lambda: er bølgelængden.
heraf
lambda=d*sin(phi_n)/n; dine oplysninger indikerer,at n=1, d=2500nm og phi_1=15.2°, hvorfor
lambda=d*sin(phi_1)/1=lambda=d*sin(phi_1<=>
lambda=2500nm *sin(15.2°)=655.473nm
d*sin(phi_n)=n*lambda, hvor
d: er gitterafstanden/gitterkonstanten
phi_n: er den n'te afbøjningsvinkel
n: er et HELT tal
lambda: er bølgelængden.
heraf
lambda=d*sin(phi_n)/n; dine oplysninger indikerer,at n=1, d=2500nm og phi_1=15.2°, hvorfor
lambda=d*sin(phi_1)/1=lambda=d*sin(phi_1<=>
lambda=2500nm *sin(15.2°)=655.473nm
Skriv et svar til: Bølgelængde?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
