Matematik
banekurve - hjælp
22. april 2006 af
bulesnule (Slettet)
Håber der er en der kan give mig et fif til denne opgave, da jeg ikke får et punkt med tre...
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x= 2t-2sin(t) , 0
y= 2-2cos(t)
t tilhørende intervallet ]0;2pi[, findes der netop ét punkt på banekurven, hvori banekurven har en tangent, der er parallel med førsteaksen.
Bestem koordinatsættet til dette punkt...
håber der er nogle der vil være behjælpelige... mange tak
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x= 2t-2sin(t) , 0
y= 2-2cos(t)
t tilhørende intervallet ]0;2pi[, findes der netop ét punkt på banekurven, hvori banekurven har en tangent, der er parallel med førsteaksen.
Bestem koordinatsættet til dette punkt...
håber der er nogle der vil være behjælpelige... mange tak
Svar #3
22. april 2006 af bulesnule (Slettet)
hov, 0 og 2pi er jo ikke med... så må det sidste punkt jo være t=pi ikke?`
Skriv et svar til: banekurve - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
