Matematik

Matematik opgave hjælp

24. april 2006 af kulfi (Slettet)
Hej

nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave.

opgave 394 fra preben madsens teknisk matematik 1.

Jeg skal opstille regneforskriften ud fra disse punkter

kender 3 punkter:

punkt 1: (0,30)
punkt 2: (40,10)
En tredje punkt som jeg har gættet mig frem til: (80,30)


Håber nogen der kan hjælpe....

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2006 af allan_sim

#0.
Det ville nok hjæpe betragteligt, hvis du oplyser, hvilken funktionstype der er tale om....

Svar #2
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

noget med parabel

resultatet skal blive
f(x)= 0,0125x2 - x + 30

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2006 af Madsst (Slettet)

Det handler bare om at sætte ind i en forskrift for en parabel så.
y=ax^2+bx+c
30=0+0+c=c,10=a40^2+b40+30, 30=a80^2+b80+30

og så regne løs

Svar #4
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

prøver lige

Svar #5
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

jeg ka ikke helt finde ud af at regne 3ligninger med 3 ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2006 af Madsst (Slettet)

Du har jo sådan set også kun 2 ikke...

Svar #7
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

kan ikke forstå helt hvordan du har skrevet.

kan du ik gøre det lidt mere overskueligt plzzz..

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

Den første ligning giver c=30.
Indsæt det i de to andre og løs to ligningen med to ubekendte.

Svar #9
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

jeg får det også til c = 30 men hvordan man laver rigtig resten

Svar #10
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

den første bliver c = 30 nogen der kan fortælle mig hvad de to næste bliver???

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Kom med dine egne, velbegrundede bud først. Vi skal jo ikke lave dine lektier.

Svar #12
24. april 2006 af kulfi (Slettet)

#11 ååh jer slap af, har brug for hjælp til en opg..

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
Jeg ved ikke hvordan ``ååh jer slap af'' skal forstås.

Ingen har aldrig sagt at vi ikke vil hjælpe dig (du har jo allerede fået noget hjælp), men vi skal altså ikke lave opgaven for dig -- punktum! Jeg vil gerne hjælpe, men du bliver altså nødt til at gøre en indsats selv og komme med et velovervejet bud først.

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Glem ordet ``aldrig''.

Skriv et svar til: Matematik opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.