Matematik
2 funktioner skal være lig det samme
25. april 2006 af
Stinnie (Slettet)
hejsa
N(t)=12/(1+11e^-0,15*t), hvor N(t)angives i millioner og t angives i år.
-Bestem væksthastigheden til tidpunktet t=10.
For en anden funktion er
M(t)=0,2*e^0,15*t
hvor M(t)angives i millioner og t angives i år.
- Der er netop et tidspunkt hvor de to populationer, M(t) og N(t), er lige store. Bestem dette tidspunkt.
N(t)=12/(1+11e^-0,15*t), hvor N(t)angives i millioner og t angives i år.
-Bestem væksthastigheden til tidpunktet t=10.
For en anden funktion er
M(t)=0,2*e^0,15*t
hvor M(t)angives i millioner og t angives i år.
- Der er netop et tidspunkt hvor de to populationer, M(t) og N(t), er lige store. Bestem dette tidspunkt.
Svar #1
25. april 2006 af mathon
væksthastigheden for N(t) til tidpunktet t
findes ved at differentiere N(t)- populationsændringen pr. tid. N'(10) beregnes derefter.
Det t, for hvilket de to populationer er lige store findes ved at løse ligningen N(t)=M(t) med hensyn til t. Løsningen er større end 15 og mindre end 30. PRØV!
findes ved at differentiere N(t)- populationsændringen pr. tid. N'(10) beregnes derefter.
Det t, for hvilket de to populationer er lige store findes ved at løse ligningen N(t)=M(t) med hensyn til t. Løsningen er større end 15 og mindre end 30. PRØV!
Skriv et svar til: 2 funktioner skal være lig det samme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
