Matematik
..... hilfe?
27. april 2006 af
Simo (Slettet)
Hey en der kan hjælpe mig med denne?
sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftsdødsfald i danmark kan beskrives ved modellen
Y= 225000*x^-0,5
hvor y angiver det årlige antal kræftsdødsfald i Danmark, og x angiver det gennemsnilige daglige indtag af frugt og grønt i gram.
hvor mange procent ville det årlige antal kræftsdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20% større?
sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftsdødsfald i danmark kan beskrives ved modellen
Y= 225000*x^-0,5
hvor y angiver det årlige antal kræftsdødsfald i Danmark, og x angiver det gennemsnilige daglige indtag af frugt og grønt i gram.
hvor mange procent ville det årlige antal kræftsdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20% større?
Svar #1
27. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Du kan jo regne det ud, uden egentlig at kende noget til nogle formler/metoder til at gøre det. Vælg f.eks. x til at være 100 og beregn så y. Lad så x stige 20% og beregn så den nye y-værdi. Så finder du bare den 5-vise forskel mellem dine 2 y-værdier.
Svar #2
29. april 2006 af cacci (Slettet)
Hvis du vil have en formel/ beregnings-metode.
Du har:
f(x)=225000 * x^(-0,5)
x stiger med 1,20, hvilket vil sige:
f(1,20x)= 225000*(1,20x)^-0,5
f(1,20x)= 225000*(1,20^-0,5)*(x^-0,5)
vi kan nu reducere ovenstående til:
f(1,20x) = 1,20^(-0,5) * f(x)
Derfor falder antal af kraftramte altså med:
1,20^(-0,5), når x stiger 20%.
Håber det gir mening =)
Du har:
f(x)=225000 * x^(-0,5)
x stiger med 1,20, hvilket vil sige:
f(1,20x)= 225000*(1,20x)^-0,5
f(1,20x)= 225000*(1,20^-0,5)*(x^-0,5)
vi kan nu reducere ovenstående til:
f(1,20x) = 1,20^(-0,5) * f(x)
Derfor falder antal af kraftramte altså med:
1,20^(-0,5), når x stiger 20%.
Håber det gir mening =)
Skriv et svar til: ..... hilfe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
