Matematik

differential

27. april 2006 af GTAsanand (Slettet)
En bestemt dag er temperaturen inde i et bestemt hus 20 grader C, og udetemperaturen er konstant.
Varmeanlægget i huset går i stykker kl. 13, og herefter begynder temperaturen inde i huset at falde. Temperaturen T inde i huset (målt i C) er en funktion af tiden t (målt i timer efter kl. 13), og det antages, at T opfylder differentielligningen

dT/dt = -0,019 (T+12) , t > 0

#1 Bestem den hastighed, hvormed temperaturen inde i huset ændrer sig på det tidspunkt, hvor temperaturen inde i huset er 15 grader C.

#2 Bestem en forskrift for T

Jeg har fundet ud af den første, men kan ikke finde ud af den sidste

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2006 af Madsst (Slettet)

Det er en lineær differentialligning. Det har du en formel for i din bog. Det er meget nemmere at kigge der end at få folk til at skrive det herinde...

Svar #2
27. april 2006 af GTAsanand (Slettet)

kan det passe at det er den her

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2006 af Madsst (Slettet)

Nej, det kan det ikke. Det du har fundet der er ligningen for en tangent til f i punktet x0. Det du skal slå op under er differential_ligninger_ og ikke differentialregning...

Svar #4
27. april 2006 af GTAsanand (Slettet)

nå ja der er også bare 40 sider om differentialligninger med lige så mange formler

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2006 af Madsst (Slettet)

ja, men du skal finde en formel for lineære differentiallignigner.

Der står sikker y'+a(t)y=b(t) eller
y'=a(y+b)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2006 af lany (Slettet)

Du skal bruge separation af de variable.

Skriv et svar til: differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.