Matematik

Antal liter ?

30. april 2006 af Sannaen (Slettet)
Jeg har en opgave som lyder således:
Hvor mange liter flydende foder kan fodertruget indeholde?

Fodertruget er en kasse men en slags trapezform (Jeg mener, det er hvad den hedder, men er ikke sikker)

foroven er den 60 cm lang og 35 cm bred, så går den 5 cm ind (i hver side)forneden og er derved 60 cm lang og 25 cm bred. Højden er 10 cm.

Hvordan regnes den ud ?

Please hjælp , hurtigst muligt.

På forhånd mange tak (: !

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af 2835 (Slettet)

Find rumfangs ligninen for en trapez, og beregn rumfanget, lav dernær cm^3 om til liter

::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk

Svar #2
30. april 2006 af Sannaen (Slettet)

Kunne en ikke vise mig , hvordan det skal stilles op ?

Jeg har selv en udregning, men den ser komplet forkert ud..

Svar #3
30. april 2006 af Sannaen (Slettet)

Please Hjælp !

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2006 af figaro8 (Slettet)

½*10 (60+25) = 425 cm^3.

425*0,001 = 0,425 liter.

mener det er sådan

Svar #5
30. april 2006 af Sannaen (Slettet)

Den forstår jeg ikke helt ?

:/ I kan lige se min egen udregning:

areal at truget:
(60cm * 10cm * 35 cm ) = 21.000cm3
(60cm * 10cm * 5cm) = 3.000cm3

(21.000cm3 - 3.000cm3) = 18.000 cm3

og så omregning til liter.. Ved jeg ikke hvordan man gør

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Brug, at 1000 cm³ = 1 liter.

Svar #7
30. april 2006 af Sannaen (Slettet)

Så jeg dividerer bare de 18.000cm3 med 1.000 ?

og

Er udregningen ellers korekt?

Svar #8
30. april 2006 af Sannaen (Slettet)

Hjælp :/

Svar #9
30. april 2006 af Sannaen (Slettet)

Min udregning ville så være :

((60cm * 10cm * 35cm)-(60cm * 10cm * 5cm): 1.000) = 18 l

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ja det er rigtigt, mig der lavede en fejl før, og kom til at regne areal haha

Skriv et svar til: Antal liter ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.