Fysik

aldersbestemmelse af trækul

30. april 2006 af saab88 (Slettet)
Hey sad og grublede lidt over denne opgave:

Nord for Salisbury i det sydøstlige England står en berømt formation af stenblokke, kendt som Stonehenge. De ældste kan dateres tilbage til ca. 2000 f.kr. En prøve af trækul fundet ved Stonehenge analyseres og viser sig da at indholde 62,5% så meget C-14 som nutidigt trækul. Bestem trækullets alder.

Bruger man bare henfaldsloven?

Det er sådan at jeg, som 1.g'er er lidt grøn i det her. Værdsætter jeres hjælp, mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af uksomi (Slettet)

Hvor stammer opgaven fra?

Svar #2
30. april 2006 af saab88 (Slettet)

Matematisk opgavesamling står der forneden.... men det er en kopiside

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg tror du skal bruge henfaldsloven, hvor du har brug for at beregne halveringstiden.

Svar #4
30. april 2006 af saab88 (Slettet)

ok, tak...jeg vender tilbage lidt senere..for har brug for at høre om mit resultat er rigtigt...

/Tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2006 af dnadan (Slettet)

Du skal bruge denne lov:
A(t)=A0*exp(-k*t)=
hvor A(t)=62,5%
A0=100%
K findes, da du kender T1/2 kan du finde k udfra denne lov:
T1/2=ln(2)/k

Svar #6
30. april 2006 af saab88 (Slettet)

ja, halveringstiden er 5730år...
Det giver mening...
Mange tak

Skriv et svar til: aldersbestemmelse af trækul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.