Matematik
Ligning for en cirkel
30. april 2006 af
forza-magica (Slettet)
Hey allesammen
Har et spørgsmål her som jeg har lidt svært ved at formulere et svar til. håber der er en der kan hjælpe!
Du skal opstille nolge betingelser for, at en ligning kan fremstille en cirkel?
på forhånd tak
Har et spørgsmål her som jeg har lidt svært ved at formulere et svar til. håber der er en der kan hjælpe!
Du skal opstille nolge betingelser for, at en ligning kan fremstille en cirkel?
på forhånd tak
Svar #2
30. april 2006 af toohey (Slettet)
Hejsa!
Jamen en cirkel er på formen
(x-x0)^2 + (y-y0)^2 = r^2
hvor punktet (x0,y0) er cirklens centrum og r er radiussen...
Så betingelserne for at en ligning kan fremstille en cirkel er, at den kan omskrives til ovenstående form! :-)
Jamen en cirkel er på formen
(x-x0)^2 + (y-y0)^2 = r^2
hvor punktet (x0,y0) er cirklens centrum og r er radiussen...
Så betingelserne for at en ligning kan fremstille en cirkel er, at den kan omskrives til ovenstående form! :-)
Svar #3
30. april 2006 af cacci (Slettet)
En cirkelligning er jo defineret ved:
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
hvor (a,b) er cirklens centrum. Jeg ved dog ikke om man udelukkende udfra det, kan konkludere at to af betingelserne må være at en angivelse af radius samt af cirklens centrum.
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
hvor (a,b) er cirklens centrum. Jeg ved dog ikke om man udelukkende udfra det, kan konkludere at to af betingelserne må være at en angivelse af radius samt af cirklens centrum.
Skriv et svar til: Ligning for en cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
