LaTeX

Figur numre

02. maj 2006 af Gonso (Slettet)
Hvordan laver man figur numre, på samme måde
som LaTeX laver afsnit numre... altså:

Første afsnit

Figur 1.1: tekst1

Figur 1.2: tekst2

Andet afsnit

Figur 2.1: tekst

Figur 2.2: tekst

osv osv :-)

Brugbart svar (2)

Svar #1
02. maj 2006 af Peden (Slettet)

Gør den ikke det automatisk? Det gør den altid her ved mig :) Du må uddybe om du bruger en speciel pakke eller noget i den stil.

Svar #2
02. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Indtil videre har jeg ikke skrevet så meget på mit dokument. Jeg kan også se på andre pdf/tex koder at der ikke umiddelbart er gjort noget for at få den til at skrive det som beskrevet tidligere.

Jeg har Miktex og Teknix center... og ud over det har jeg bare lagt dansk staveordbog ind.

Jeg kan evt. give min kode, men hvordan er det bedst?? bare copy/paste her, mail eller hvordan?

Det skal lige siges at jeg er helt ny i LaTeX verden :-)

Svar #3
02. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Tror jeg har fundet problemet..
jeg har brugt {article} som klasse, jeg prøvede at ændre det til {book}, så kommer der til at stå:

fig 1.1: tekst

fig 1.2: tekst
osv osv.

Men så er problemet at den skriver:
"Kapitel 1", "Kapitel 2" osv. og lige under det med samme skrift og størrelse, skrev den det som afsnittet faktisk hedder.
Før skrev den f.eks. "1 Indledning", "2 Analyse"

Da jeg brugte {article} som klasse, brugte jeg \\section og \\subsection, men det er ikke godt i {book}, for så skriver den "0.1 Indledning" osv.
Så jeg ændrede det til \\chapter og \\section.

Så mit problem er nu, at få udskrevet:
1 første afsnit
1.1 første underafsnit
2 andet afsnit
2.1 første underafsnit
ved at bruge {book} som klasse.

PS. det er semesterprojekt rapport jeg arbejder med.

Brugbart svar (2)

Svar #4
03. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Eftersom er nybegynder med hensyn til LaTeX, vil jeg råde dig til at skrifte til Memori-klassen med det samme. Det er klart den mest fleksible, når det handler om større projekter.

Brugbart svar (2)

Svar #5
03. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Gonso, ud skal fortsat bruge article-klassen, men i præamblen skal du skrive \
umberwithin{figure}{section}. Så bliver figurerne i section 1 nummereret som figur 1.1, figur 1.2 osv. Figurerne i section 2 bliver nummereret som figur 2.1, figur 2.2 osv. Det samme kan du fx gøre med equation og table, således at ligninger og tabeller nummereres på samme måde. I så fald tilføjer du \
umberwithin{equation}{section} hhv. \
umberwithin{table}{section} i præamblen. Jeg mener desuden, at amsmath-pakken skal loades før de nævnte kommandoer skrives.

Brugbart svar (2)

Svar #6
03. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Rettelse til #5:

"ud skal" --> "du kan"

Svar #7
03. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Det fungere bare super nu.

Jeg bruger article klassen og \
umberwithin{figure}{section}

Jeg har ikke prøvet med tabeller og matematiske udtryk endnu, men det skal nok virke.

Jeg har godt nok fået lavet en tabel i dag, og er stødt på et lille problem.
Jeg kan ikke centrer teksten i tabellen.
Skal man bruge noget \\begin{center} et eller andet sted.?

Min tabel kode:

\\begin{center}
\\begin{tabular}{|l|l|l|l|}
\\hline
Længde $L [mm]$ & $E_{min} (GPa)$ & $E_{max} (GPa)$ & $E_{gen}$ (GPa) \\\\
\\hline\\hline
40 & 127.5 & 164.4 & 134.4 \\\\ \\hline
80 & 159.4 & 170.5 & 164.3 \\\\ \\hline
100 & 176.9 & 183.5 & 178.9 \\\\ \\hline
\\end{tabular}
\\end{center}

Svar #8
03. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Hmm.. har lige fundet ud af at jeg alligevel ikke kan få:
"Tabel 1.1: min tekst her"
sat til min tabel :-(

Jeg har sat \
umberwithin{table}{section} i præamblen.

Og har prøvet med \\caption{min tekst her}, men det eneste den skriver ud er "min tekst her"
Og sætter jeg \\caption lige før \\end{tabular} laver den vrøvl med tabellen :-(

Brugbart svar (2)

Svar #9
03. maj 2006 af sigmund (Slettet)

For det første: du skal sætte tabular-miljøet ind i et table-miljø (husk at skrive \\centering før \\begin{tabular}). Så virker caption. Tabular opsætter tabellen, mens table gør tabellen til et såkaldt 'float' (jeg ved s'gu ikke hvad man skal kalde det på dansk.).

For det andet: for at centrere dine tal i tabellen, skal du skrive c der hvor du har l i klammerne efter \\begin{tabular}.

For det tredje: der hvor du indstiller tabelformatet, kan du fx skrive >{$}c<{$}. Det betyder at indholdet i søjlen bliver centreret, samtidig som hele søjlen bliver sat i 'math-mode'.

Brugbart svar (2)

Svar #10
04. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du kan finde megen god LaTeX-information i Lars Madsens bog ``Introduktion til LaTeX -- for nye og øvede brugere'', som kan hentes ganske gratis på http://www.imf.au.dk/system/latex/bog/.

Svar #11
04. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Jepz.. det fungere bare nu.. tak [b]sigmund[/b]

Min tabel starter og slutter således:
\\begin{table}
\\begin{center}
\\begin{tabular}{|c|c|c|c|}

\\end{tabular}
\\caption{tabel tekst her}
\\label{tab:Table1_1}
\\end{center}
\\end{table}

[b]Dominik Hasek[/b]-> Tak for linket, det vil jeg kigge på ved lejlighed :-)

Har selv fundet lidt sager på [url]www.tug.dk[/url]

Denne side [url]http://zoonek.free.fr/LaTeX/[/url] er også lidt interessant mht. de 3 sidste links nederst på siden, der giver en masse eksembler på titel side, chapter og section... altså måder at stille det op på grafisk.

Svar #12
04. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Ups... det er åbenbart ikke alm. easy-html.
prøver lige de links igen så.

<a href="http://www.tug.dk">www.tug.dk</a>
<a href="http://zoonek.free.fr/LaTeX/">http://zoonek.free.fr/LaTeX/</a>
Hvis dette heller ikke virker, kan nogen så skrive hvordan man gør

Svar #13
04. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Hmm... jeg har en \\label{Figur 1.1}
Når jeg så laver en \ef{Figur 1.1}
bliver resultatet kun "1.1"

Så prøvede jeg \\hyberref{Figur 1.1} hvilket gav det rigtige "Figur 1.1", men jeg har læst at \\hyberref skulle gøre referencen i teksten til at trykke på, lige som var det et link... det gør den bare ikke :-(

Brugbart svar (2)

Svar #14
04. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Load pakken hyperref.

Brugbart svar (2)

Svar #15
04. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Du kan for resten også bruge pakken prettyref.

\\usepackage{prettyref}
\
ewrefformat{fig}{{\\small\\textsc{Figur~$\ef{#1}$}}}

Så vil \\label{fig:3} givet dig ``Figur 3'', hvor det er skrevet med smallcaps og en lidt mindre skriftstørrelse.

Svar #16
06. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Jep, det fungere nu.. tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Figur numre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.