Matematik

Reduktion.

02. maj 2006 af Amigo (Slettet)
Hej folkens.

Jeg har rigtig svært ved reduktion osv., derfor håber jeg, at der er en eller flere, der vil guide mig på rette vej.

4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2

Det første skridt er så, efter hvad jeg kan vurdere, at få parenteserne ophævet. Mit bud:

4ab-ab-ba+7b-ab+2b*2

Og så går jeg i stå - med kraftig tvivl om, hvorvidt ovenstående er korrekt.

Anyone - på forhånd tak!

Amigo

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2006 af Nannok (Slettet)

man får
4ab-ab-ba+7b+(ab)^2 +(2b)^2 - 4ab^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2006 af Nannok (Slettet)

2ab+7b+(ab)^2+(2b)^2-4ab^2

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Den stjerne du har lavet efter den sidste parentes, skal den opfattes som et opløftningstegen, eller et gange-tegn?

Svar #4
02. maj 2006 af Amigo (Slettet)

Har du ikke lyst til at sammenfatte det på en lidt mere overskuelig måde?

Tag højde for, at jeg ikke er så skrap.

På forhånd tak.

Svar #5
02. maj 2006 af Amigo (Slettet)

Gange.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2006 af Emillos (Slettet)

4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2 =

4ab-ab-ab+7b+ab-2b+ab-2b =

4ab+7b-2b-2b =

4ab+3b

Sådan vil Jeg mene det er =)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2006 af Nannok (Slettet)

nå ok.. undskyld troede det var en potens...
4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2

bliver til, da vi ganger paranteserne væk. Minus * minus = plus, og minus * plus = minus:
4ab-ab-ba+7b+2ab-4b


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Hvis stjernen skal opfattes som et gange-tegn, så vil resultatet være:
4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2
4ab-ab-ab-7b+2ab-4b
4ab-11b

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2006 af Nannok (Slettet)

#6... præcis :D

Svar #10
02. maj 2006 af Amigo (Slettet)

Christina: Vil du ikke lave lidt flere mellemregninger - der er steder, særligt i den sidste del, jeg ikke forstår?

Svar #11
02. maj 2006 af Amigo (Slettet)

I er vist uenige.

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Jeg prøver lige igen, da jeg havde overset et minus:
4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2
4ab-ab-ab+7b+2ab-4b
4ab+3b

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2006 af Emillos (Slettet)

->#8
Vi er vidst ikke enige =P..

Hvis du har ret, vil en mellemregning se ud således:
4ab-ab-ab+7b+2ab+4b

Men skal parantesen ikke ophæves før man ganger ? =)

Kan ikke lige huske om jeg har prioriteterne i orden

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. maj 2006 af Emillos (Slettet)

->#12

Okay, så må det være det rigtige.

->Amigo
Aye, me amigo.. Forstår du det ? =)

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

#10)
Jo da, selv om jeg er nu er enig med #6.
4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2
Jeg ganger b ind i parentesen.
4ab-ab-ab+7b+(ab-2b)*2
Herefter ganger jeg 2 ind i parentesen.
4ab-ab-ab+7b+(2ab-2*2b)
Så ophæver jeg parentesen.
4ab-ab-ab+7b+2ab-4b
Ved alm. plus og minus bliver det til:
4ab+3b

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Hvis altså det giver mening for dig? Hehe. Det er en smule rodet :P

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. maj 2006 af Doop_444 (Slettet)

Amigo er du sikker på at der skal ganges med 2 i sidste del..?

Ud fra min erfaring plejer 2-tallet at stå foran parantesen, så virker lidt som om den skal opløftes... det sker dog de snyder med sådan noget, men tjek lige en ekstra gang...

Doop

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

#17)
Det kan selvfølgelig godt være. Men det er jo egentlig ligegyldigt om der står;
4ab-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2
eller
4ab-ab-b(a-7)+2*(ab-2b)
- hvis altså * skal opfattes som et gange-tegn.


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. maj 2006 af Doop_444 (Slettet)

ved jeg... men syns det virker forkert... det er meget sjældent at de skal gange ind bag fra... så ville bare lige have en forsikring om det var gange og ikke en opløftet parantes... betyder en del for resultatet...

Brugbart svar (0)

Svar #20
02. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Det har du helt ret i. Var derfor, at jeg spurgte hende tidligere, hvad stjernen betød. Hun lød dog ikke til at tvivle. ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.