Matematik

ligninger nem

03. maj 2006 af bjerring (Slettet)
ja det ville jeg jo mene

3(x-5)+8x=9x+2


3x=4-5(x-12)


4,1-3(2,7-1,3x)=4,7x+5,6


7-2(4-x)=1/3x+5



Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

well, start med at opløse parantesen ved at gange ind. Altså gange alle led inde i parantesen med det tal der står lige udenfor, f eks:

5(4+x) = 20 + 5x

Derefter skulle det være overkommeligt at isolere x og løse ligningen, håber det hjælper :)

Svar #2
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

kan ikke lige se hvad for en du har startet på men ja det der går galt tror jeg når jeg gør det er det med fortegn når jeg ganger ind i ()

hvad er hvordan er det lige reglerne er for det

Svar #3
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

kan det passe den første bliver X=8,5

Svar #4
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

nr 2 får jeg til X=8

og 3 tror jeg ikk er rigtig den får jeg til X=-8,72

og nr 4 har jeg problemer med at regne

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

Jeg fandt bare lige på et eksempel selv, og jo den første er rigtig :)

keep it up ;)

Svar #6
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

så har jeg prøvet nr 4 og den får jeg så til X=16


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

Jeg får den til 3.6

Tror du har lavet en fejl da du skulle opløse den første parantes, fordi de forskellige fortegn skal ganges.

her er hvad jeg får, når jeg opløser ligningen på højre side:

7-8+2x=1/3x+5

Svar #8
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

7-2(4-x)=1/3x+5 det er en brøk den der 1/3

7-8+2x=3(1/3x+5)

-1+2x=x+15

-1+1+2x=x+15+1

2x=x+16

2x-x=x-x+16

x=16

det er sådan jeg har gjordt så måske du kan se hvor det er gået galt

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

den er gal ved skridt nr 2, der ganger du med tre på højre side, uden at gøre det på venstre side os :)

Svar #10
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

tak skal du have
;0)

Svar #11
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

så fik jeg det rettet er de andre ellers rigtig nok de svar jeg har skrevet

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

jeg kan kun se et resultat for opgave 1 ;)

Svar #13
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

#4
der står de andre

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

ah ja.

Nr 2 er rigtig, men 3 er forkert, jeg får den til -12 :)

Svar #15
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

et lille hint til hvad du har gjordt ;0)

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

Igen ku jeg forstille mig du gik galt, når du sku opløse parantesen på venstre side.
her bliver to negative tal ganget med hinanden og bliver derfor til et postivit.

før

4,1-3(2,7-1,3x)

efter

4.1-8.1+3.9x

håber det hjælper lidt, men du kan bare give mig din udregning så kan jeg kigge på den.

Og hvordan jeg gør?, jeg bruger et program der hedder Mathcad :P

Svar #17
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

4,1-3(2,7-1,3x)=4,7x+5,6

4,1-8,1+3,9x=4,7x+5,6

4,1-8,1-5,6+3,9x=4,7x+5,6-5,6

-9,6+3,9x=4,7x

-9,6+3,9x-3,9x=4,7x-3,9x

-9,6/1,1=1,1x/1,1

-8,72=x

det har jeg gjordt

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

-9,6+3,9x-3,9x=4,7x-3,9x

-9,6/1,1=1,1x/1,1

der er en lille fejl der.

4.7x-3.9x=0.8x og ikke 1.1x som du skrev :)

Svar #19
03. maj 2006 af bjerring (Slettet)

jep det kan jeg godt se nu, det er ikke sådan når man laver så mange om man til sidst ser sig blind på det men tak for hjælpen det var alt for denne omgang ;0)

Skriv et svar til: ligninger nem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.