Fysik

bold

07. maj 2006 af FrederikXY (Slettet)
En bold kastes lodret op i luften. Dens begyndelseshastighed er 12 m/s.
Hvor højt når bolden op (der ses bort fra luftmodstand) ?
Hvor lang tid går der inden bolden er nede igen ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2006 af Downunder1 (Slettet)

Er der ikke noget masse på den bold?

Svar #2
07. maj 2006 af FrederikXY (Slettet)

nej..

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2006 af Chimer (Slettet)

En ven fik engang den sammen opgave stillet. Kan bare huske at massen havde ingen indflydelse.

Det var mest til Downunder1 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2006 af QaZZaQ

Bevarelse af mekanisk energi:
½mv^2=mgh => h=v^2/2g

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2006 af QaZZaQ

s=½gt^2=h
t=sqrt(2h/g)

Svar #6
07. maj 2006 af FrederikXY (Slettet)

jeg får dermed:
1)7,33m
2)1,49sek.

korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2006 af sontas (Slettet)

Der er i øvrigt også en bevægelsesligning, der siger :

v1^2-v0^2 = 2a(s-s0), v1 = 0m/s,
s0 = 0m og a = g, herved fås også
s = 7,33m, som er det korrekte resultat. mht tiden, så mangler du at tage kvadratroden af 1,49s.

Skriv et svar til: bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.