Matematik

retvinklet trekant

08. maj 2006 af sandi (Slettet)
Heej...

Sidder og grubler over en opgave..men har endnu ingen anelse om hvordan jeg skal gribe den an.. opgaven lyder således:

I trekant ABC er b 4 enheder større end a, mens c er 5 enheder større end a. for hvilke værdier af a er trekanten retvinklet?

nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2006 af ibibib (Slettet)

b=a+4 og c=a+5
Sæt ind i Pythagoras og beregn a.

Svar #2
08. maj 2006 af sandi (Slettet)

ok..tak..har nu prøvet følgende:

SOLVE( kvadratrod( a^2 + (a+4)^2 = (a+5)^2 , a)
a=4.16228 or a=-2.16228

men..ved ikke hvad jeg skal bruge det til?

for hvilke VÆRDIER af a er trekanten retvinklet? hvordan finder man ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Det har du fundet ud af.
For a=4,16228 er trekanten retvinklet.

Svar #4
08. maj 2006 af sandi (Slettet)

... men når der dtår værdiER..bør der så ikke være flere end blot 1 løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Det burde der vel, men det er der jo ikke. Hvem har formuleret opgaven?

Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.