Matematik
Afstandsformel..
08. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Er der en afstandsformel som hedder:
((ax1+b-1) / SQAR (a^2 -1) )
Dette skulle være afstanden mellem en linie; y = ax + b og et pkt. (x1,y1)
((ax1+b-1) / SQAR (a^2 -1) )
Dette skulle være afstanden mellem en linie; y = ax + b og et pkt. (x1,y1)
Svar #1
08. januar 2004 af Brian (Slettet)
Jeg tror ikke denne formel kan være rigtig, fordi afstanden generelt også må afhænge af y1 - og y1 indgår ikke i formelen.
Og bliver den formel ikke udledt i en bog, og kan den så ikke slås op der - eller i en formesamling?
Og bliver den formel ikke udledt i en bog, og kan den så ikke slås op der - eller i en formesamling?
Svar #2
08. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Det var en formel vores lærer skrev op, men står ikke i bogen...
Svar #3
08. januar 2004 af Mille (Slettet)
Jeg har heller ikke set den formel før, men denne formel beregner afstanden fra en linie y = ax + b og et pkt. P(x1,y1):
dist(P,l)= (|ax1+b-y1|)/(kvadratrod(a^2+1))
Håber det hjalp dig. :o)
dist(P,l)= (|ax1+b-y1|)/(kvadratrod(a^2+1))
Håber det hjalp dig. :o)
Skriv et svar til: Afstandsformel..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
