Matematik

står vinkelret

14. maj 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hej jeg sidder med en opgave, som jeg ikke forstår..

jeg har fundet cirklens ligning:

(x-4)^2+(y-2)^2=kvadratroden af 20

nu skal jeg gør rede for at linjen L står vinkelret på AB:

linjen L ligning er: y = 2x-6

hvordan kan jeg forklare, Linjen L står vinkelret på AB

A(0,4) oog B(8,0)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2006 af dnadan (Slettet)

indsæt først L's ligning ind i cirklens ligning:
(x-4)^2+(2x-6-2)^2=kvadratroden af 20
løs denne, hvis du får en løsning må der altså være tale om en tangent.

Find hældningskoeffiecienten mellem A og B.
derefter bruges reglen om ortogonale linjer:
a*c=-1
hvis de 2 hældninger ganget med hinanden giver -1 står de altså vinkel ret på hinanden....

Svar #2
14. maj 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

jeg får to løsninger når jeg løse ligningen for oven:

L = x= ((5)^( (3)/(4) )* sqrt(2))/(5) + 4

L= x= 4 - ((5)^( (3)/(4) )* sqrt(2))/(5)

er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm glem første del... du skal kun bruge 2. del.. troede også du skulle gøre rede for at linjen L var en tangent til cirklen( som den iøvrigt ikke er)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2009 af GEF (Slettet)

Hej ..

hvordan er det man finder hældningskoefficienten?


Skriv et svar til: står vinkelret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.