Matematik

koordinatsystem

15. maj 2006 af mmhi (Slettet)
Hej jeg har brug for hjælp. Jeg skal til skriftelig eksamen fredag.

Så jeg øver. Jeg har en opgave som lyder:

I et koordinatsystem er parabel p og lilje l bestemt ved

P: y = -½x^2 - 3x+1
l: y= -½x-2

- Bestem koordianatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem parablen p oglinjen l.

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Du kan evt. taste forskrifterne ind på din lommeregner, og derved bestemme skæringspunkterne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Indsæt linjen ligning i ligningen for parablen. Herved får du en andengradsligning, som du så kan løse for at finde førstekoordinaten til hver af skæringspunkterne.

Svar #3
15. maj 2006 af mmhi (Slettet)

hvilken ligning er for parabler?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Den ligning du selv lige har skrevet. P: y = -½x^2 - 3x+1

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Øhh ... du har selv skrevet den i #0.

Desuden har liljer sjældent lineære foreskrifter. Det er forbeholdt linjer. ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#3 Forstår ikke helt hvad du mener, men du skal sætte de to ligninger lig hinanden, så får du en andengradsligning

p = l <=> -½x² - 3x+1 = -½x-2 <=>

-½x²-2,5x+3 = 0, og denne andengradsligning løser du, hvorved du finder x-værdierne for skæringspunkterne, og du kan så finde y-værdierne ved indsættelse i enten p eller l.

Svar #7
15. maj 2006 af mmhi (Slettet)

okay, jeg har fundet ud af det. Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.