Historie

USA før borgerkrigen

15. maj 2006 af Eva (Slettet)
Hey :)

Vi har opgivet USA før borgerkrigen til vores historieeksamen. Hvilket omfatter uafhængighedserklæringen, forfatningen og de meget store forskelle mellem syd og nord - herunder ser vi de forskellige kompromier missouri, toldstriden mm.

Dog har jeg det problem at jeg ikke aner hvad i historien man kan perspektivere det til. Jeg mindes ikke at have hørt om noget lignende andre stedet på andre tidspunkter..

Så hvis der er nogle af jer der har nogle forslag ville det være lækkert!

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af USyay (Slettet)

uafhængighedserklæringen kan du f.eks perspektivere til den franske(1798), som var inspireret af den amerikanske...der er mange af de samme ideer der gør dig gengældende. Jeg ved godt det er lidt abstakt, men du kan vel perspektivere til borgerkrige generelt. Se især også på de sortes forhold og hvordan udviklen har været bla. gennem raceoptøjerne i 60erne. Under borgerkrigen brugte sydstaterne(confederates) jo sorte i hæren hvilket nordstaterne(Union) var imod. Derfor fulgte 13.14-15 amendments.

Håber det kunne bruges;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2006 af FredeW (Slettet)

Det kommer vel lidt an på, hvor søgt du vil gøre det. Eksempelvis kan du ved Uafhængighedserklæringen og Forfatningen tage fat i nogle af de tanker, der ligger til grund for disse.

Hvis vi går til den lidt mere tvivlsomme afdeling, kunne du kigge på, hvad der har fået andre store riger til at gå i opløsning/borgerkrig og se om der eventuelt på de store linier kunne være nogle sammenhænge.

Sidstnævnte forslags værdi er dog nok tvivlsom :-)

Svar #3
15. maj 2006 af Eva (Slettet)

okay.. :)
tak skal i have.. gav et lidt bedre overblik over mulighederne :)

Mvh Eva

Skriv et svar til: USA før borgerkrigen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.