Matematik

u hj.

16. maj 2006 af stumpL (Slettet)
skriv udtrykket(a^3)^2*kvrod(a)*(a^2)^-1 på formen a^x.

hvorda gør jeg det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

(a^3)^2 = a^6
kvrod(a) = a ^(1/2)

osv.

Herefter er det bare at bruge potensregnereglerne.

Svar #2
16. maj 2006 af stumpL (Slettet)

der kommer så til at stå:
a^6*a^(1/2)*a^-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

ja og det kan du samle yderligere sammen på så du kommer ned på formen a^x. (a^p*a^q = a^p+q)

Svar #4
16. maj 2006 af stumpL (Slettet)

kommer den ned på a^4,5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

Det er vist ikke helt ved siden af :-)

Svar #6
16. maj 2006 af stumpL (Slettet)

fino :)
kan du så ikke lige sige mig hvad stamfunktionen til 3x^2 er?

er det 3*(1/3)x^3?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

Hvis (3*(1/3)x^3)' = 3x^2 så er den jo god nok ;-)

Svar #8
16. maj 2006 af stumpL (Slettet)

tak..

hvordan ville du så løse denne:
f(x)=(x^10+2)*ln(x)
bestem f'(1)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

Find f'(x). ((f*g)'=f'*g+f*g')

Skriv et svar til: u hj.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.