Matematik

læmmeboksen

16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej alle sammen sidder her og har brug for lidt hjælp så håber i kan hjælpe. Det drejer sig om følgende opgave: http://peecee.dk/?id=39420

Stk 3 og 4 giver mig problemer, kan i hjælpe mig?


Svar #1
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Stk 3 har jeg prøvet at lave. Jeg får følgende resultat:

8,3*6= 49,8*25=1245cm
5*4=20*25=500cm

1245+500=1745cm bredder skal der bruges ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af Mac3 (Slettet)

De 4 lodrette brædder skal være ligeså høje som læmmeboksen. Du sætter dem til 5 cm (i målestok), men de 5 cm du har målt er boksens bredde, ikke højden. Ellers er du på rette spor med den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af Deschain (Slettet)

For pokker da - hvis du ikke forstår hvad jeg skriver til dig kan du da spørge!!

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=211779

Svar #4
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

så jeg skulle bruge tegningen hvor der stod længdesnit ikke?

Svar #5
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Undskyld :) men det er nok også min skyld glemte at sige at jeg kun går i 8. klasse så det ville være rart hvis i kunne forklare det mere detaljeret på forhånd tat og til dig hmm ja så undskyld :)

Svar #6
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Men hvad så med stk. 4 det er stk4 der giver mig flest problemer er gåetgelt i stå og det skal afleveres imorgen :( så vil i ikke nok gime mig en grundig forklaring på, hvordan eg løser opgaven. På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#6
Mål trådnettes højde og bredde. Dette ganger du så med 25 pga målestoksforholdet. Herefter ganger du højden og bredden med hinanden og får nu resultatet i cm². Du kan evt lave det om til m².

Sig til hvis du ikke forstår det i stedet for at starte endnu en tråd!

Svar #8
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Nu forstår jeg :) tak!


Svar #9
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

7# har lie regnet ud således:

trådnettes højde: 3,1
trådnettes brede: 2,9

Har regnet så ledes:

højde: 3,1*25=77,5cm

Brede: 2,9*25= 72,5cm

77,5cm*72,5cm= 5618,75 cm2

5618,75/100= 56,1875m

er det rigtigt??

Svar #10
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor svaret er i cm2 er det fordi at det er arealet jeg har fundet? Og 5618,75cm2 er det ikke lidt for meget for sådan en høhæk?? Spørger bare :)

http://peecee.dk/?id=39420

Svar #11
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Okay nu sidder jeg og er VIRKELIG desperat efter noget hjælp følgende opgave forstår jeg selt ikke:

http://peecee.dk/?id=39503

Stykket hvor man skal svare på "hvor meget fodre der er i automaten når x er 3 dm?" vil i ikke nok hjælpe det skal afleveres imorgen så det haster! på forhånd tak!

Svar #12
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

er der nogle??

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2006 af Mac3 (Slettet)

Hvor meget foder er der i automaten, når x er 3 dm?

Du får givet en ligning ovenfor, som nogenlunde er et udtryk for rumfanget. Hvis du sætter x = 3dm i denne ligning, får du resultatet. Du kan dog også aflæse y-værdien for x = 3dm i den graf du laved i opgaven før, men den er ikke svær at regne ud.

Svar #14
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

#13

så svaret er altså: y=68-7*3=47 eller hva??

Svar #15
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Kan du så hjælpe mig med de to sidste stykker?? De er lidt vanskelige!

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. maj 2006 af Mac3 (Slettet)

#14 Nu er jeg jo den usædvanligt perfektionistiske type. Du skal ikke sætte 3 ind i ligningen, du skal sætte 3 dm ind, hvilket også giver en enhed i resultatet....det er jo ikke 47 lampeskærme vi snakker om, vel??

Den næste løser du på samme måde, her har du bare fået opgivet en y-værdi i stedet for en x-værdi. Sæt værdien for y ind i ligningen, løs den og vupti...

Svar #17
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

# 16 jamen så 47dm da :)

Men det andet stykke forstår jeg stadigvæk ikke jeg kan ikke bare sætte y ind det kommer da ikke til at passe kan du ikke forklare det lid mere detaljeret??

på forhånd tak!

Svar #18
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Lige for at være sikker så skal jeg jo sætte det hele inde i kordinatsystemet ikke?? altså de 47dm osv.

Svar #19
16. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

kom nu sidder her og er i knibe skal afleveres imorgen! :(

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2006 af Mac3 (Slettet)

Du har ligningen

y = 68-7x

Hvis du sætter en kendt værdi for y ind, så har du et tal på venstre side af lighedstegnet. Isoler x, og så har du løst opgaven.

Og nej, du skal ikke sætte dem ind i koordinatsystemet, det blev du færdig med i opgave 5. Ligningen giver dig jo skæringspunkt og hældning.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.