Engelsk

sproglig HN skr. eks

16. maj 2006 af USyay (Slettet)
Hey

Hvordan gik det jer i dag? personligt synes jeg selv det var en rigtig dårlig historie. Der var ikke meget guf i den, og noget værre romantisk pladder. Jeg kunne alligevel ikke rigtig finde ud af om den handlede om kærlighed eller om det i virkeligheden bare var sex? Synes til gengæld oversættelsen var rigtig nem, og essayet om holdning til værnepligtig var nogenlunde!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Marcus (Slettet)

Hej

Jeg skrev forsøgsordningen. Der havde vi en udmærket tekst "Loose change" om det at møde folk, som ændrer ens liv meget, og her var oversættelsen uden hjælpemidler også forholdsvis let at komme igennem.

Hvad synes i andre om denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af signeng (Slettet)

Hej,

jeg synes at det var en okay historie. Jeg fik meget ud af den ved at jeg kendte forfatteren. Fik meget med omkring forholdet mellem sorte og hvide kontra forholdet mellem pigen og soldaten.
Men det blev lidt for rodet, og jeg var i stor tidsnød da jeg brugte hele den første time (eller mere) på at læse historien igennem et par gange :/ Så er lidt trist.. men det går nok.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af Godfather60 (Slettet)

Synes den var enorm dårlige! Troede at den fra sidste år var dårlig (havde den som termin)- meeen fuck!! hvor var det dog en gang pladder :(

Svar #4
16. maj 2006 af USyay (Slettet)

#2: hvordan fik du forholdet mellem sorte og hvide ind?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af Aliehs (Slettet)

Jeg synes godt nok også at den tekst var noget værre bras..

#2: ja hvordan fik du forholdet mellem sorte og hvide ind? Er lidt i tvivl, var nogen af de omtalte personer sorte eller? Synes ikke at det stod der direkte så i hvert fald.
Og mente bestemt også at største delen af befolkningen i syd afrika er hvide..

Svar #6
16. maj 2006 af USyay (Slettet)

#5: Godt nok er det tidligere britisk koloni, men størstedelen er ikke hvide, men det er dem der gør sig mere bemærket!

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2006 af LosingElmo (Slettet)

jeg tror nu hellere ikke der var noget forhold mellem sorte og hvide. have en encyklopædi og der stod der at forfatteren ofte skrev om det, men tror stadig ikke der var noget forhold mellem sorte og hvide i teksten.

Tilgengæld have jeg et andet problem have fuldstændig glemt at teksten hed "The diamond mine" og har slet ikke skrevet noget om det, da jeg glemte det. æv!
Men er der nogen der egentlig forstod hvorfor den hed det og hvorfor faren fortalte om diamant minen?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2006 af signeng (Slettet)

Min tese som jeg byggede mit essay op om var at soldaten var et symbol på hvordan forfatteren selv ser den hvide befolkning, og pigen er et symbol på den sorte befolkning.
Pigen putter sig selv i en position af at være underdanig ved at sige at hun har brug for en til at passe på hende og bruger gentagne gange hans alder som en undskyldning for at han kan kende ret fra forkert.
Det kunne jeg få meget ud af. Der stod fx. et sted at "han aldrig blev sort" som jeg brugte.
Jeg har ikke, som mange andre, idylliseret historien og sagt at det er en kærlighedshistorie. Jeg har derimod bragt soldatens personlighed og udnyttelse af egen autoritet ind i det hele. Jeg har fx. sammenlignet hans befamling af hende efter hun HAVDE afslået ham ved at trække hans hånd væk som et overgreb, og udnyttelse af autoritet.

Svar #9
16. maj 2006 af USyay (Slettet)

Jeg synes heller ikke det var en kærlighedshistorie, selvom den i starten lagde op til det. Slutningen viste jo at han bare udnyttede hende!
Jeg kan stadig ikke helt se det med det sorte, han lyser jo op i mørket fordi hun er tiltrukket af ham, men hver sin tolkning!

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2006 af LosingElmo (Slettet)

Har hellere ikke skrevet at det var en kærlighedshistorie har mere skrevet at den handlede om en pige der begynder at opdage for første at hun rent faktisk har sexuelle følelser for en mand. Men hvordan kan i se at han udnyttede hende?

Svar #11
16. maj 2006 af USyay (Slettet)

Tja...det gik jeg lidt ud fra eftersom han ikke rejste tilbage til hende og der stod "he is made one with all the others in khaki, replicated, crossing and crowding, in preparation to embark"

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2006 af LosingElmo (Slettet)

ja. men det kunne jo blot betyde at han drager i krig.
Forfatteren skriver godt nok at han ikke er død, men det kunne jo ligeså godt være en mulighed

Svar #13
16. maj 2006 af USyay (Slettet)

Det var også bare min tolkning...det andet er jo også en mulighed!Synes bare sjældent det er den "simple" løsning!

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. maj 2006 af LosingElmo (Slettet)

det er da hellere ikke "den simple løsning" hvis han rent faktisk var forelsket i hende.
Siger hellere ikke at der ikke er mere end en løsning, kom bare lige meget i tvivl da jeg så at to have skrevet at han udnyttede hende, hvilket jeg ikke selv tror.
Er bare så sikker på at min stil er utrolig dårlig


Svar #15
16. maj 2006 af USyay (Slettet)

Jeg synes også min stil er dårlig, hvilket skyldes en dårlig tekst og tidspres. Jeg plejer normalt at skrive godt 3 sider, men skrev kun 2 sider og nåede ikke rigtig at rette igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. maj 2006 af Mytte (Slettet)

jeg synes godt nok at teksten var forvirrende.. Jeg tolkede også det at soldaten ikke vendte tilbage efter krigen, som om at han svigtede pigen, at han ikke besad de samme følelser som hende.. Pigen derimod mener jeg, at have ægte følelser.. Sidste linje : Is it still you; somewhere, old? tolkede jeg som om at hun stadig stillede spørgsmål til hvorfor at han ikke kom tilbage efter krigen, hun vil gerne vide om han var den eneste ene som hun tidligere troede.

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. maj 2006 af fiona87 (Slettet)

Hej allesammen
håber det gik okay med jer idag

#7 - jeg skrev at diamanden symboliserede pigen, og at der var 2 parallelle handlinger, mellem den rigtige diamandmine, og så pigens krop/underliv, som drengen "udforsker", idet drengen samtidig med bilturen sidder og rager under hendes kjole.
Skrev så at det kunne medføre at hun i fremtiden kunne udvikle et forvrænget billede af sin seksualitet og sex generelt, men at handlingen også er med til at modne hende, idet j syntes den meget omhandlende udviklingen fra barn til voksen.

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Det var en fair nok historie.

Men endnu en gang har undervisningsministeriet bevist at de tilegner deres opgaver de feminine elever.

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. maj 2006 af TheKo (Slettet)

Oversættelsen var fin; standard. Poster essayet om conscription om blev til gengæld rigtig godt, især fordi det er et emne jeg har tænkt meget over på det seneste.

Novellen derimod, var nok den værste jeg har haft igennem hele min gymnasietid. Som jeg så det, handler novellen overvejende om pigens frigørelse fra sine forældre gennem soldaten. Diamantminen symboliserer pigen og bl.a. hvordan forældrene kun ser den bare overflade i modsætning til soldaten der bringer hendes indre frem. Og så fik jeg også skrevet lidt gab om at diamanter generelt symboliserer kærlighed - noget med det stærkeste stof osv. ;)

Men vi kan da glæde os over at det trods alt var en engelskeksamen, og at fortolkningen derfor ikke betyder helt så meget som til dansk.

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. maj 2006 af Karenmh (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg bare har misforstået det hele, men jeg mente ikke at teksten ku handle om apartheid. Jeg mente derimod at den handlede om hvordan alle bliver en del af krigen hvad enten de vil det eller ej. Jeg mente os at de var blevet "parret" sammen af forældrene og at han hjalp hende med at "vokse". Jeg vidste ikke helt med diamanten, men skrev at den var ligesom kærligheden. Dens sammensætning blir beskrevet-kompleks. Stræk-da den kan skære igennem glas. Er jeg helt væk??

Skriv et svar til: sproglig HN skr. eks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.