Matematik

Vektor

10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hej

Jeg vil meget gerne have hjælp til følgende opgave:

Om to vektorer a og b gælder at længden af vektor a er 2 og længden af b vektor er 3 og længden af vektor a + vektor b er 3.

Beregne gradtallet for vinklen mellem a vektor og b vektor.

Jeg tror at jeg skal bruge den her formel:

Cosv= (a vektor prik b vektor)/ længden af a vektor* længden af b vektor.

Men det jeg ikke kan finde ud af er hvordan jeg finder a vektor prik b vektor på tælleren i brøket.

På forhånd tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2004 af 404error (Slettet)

Du kender altså:

|a|, |b| samt |a+b|.

Du ønsker at finde a*b, hvor * er almindeligt prikprodukt. Prøv at regne lidt på nedenstående

|a+b|^2,

idet du husker at |v|^2=v*v.

Svar #2
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Der skal vektor på a og b i a+b:

Altså du mener at (vetor a + vektor b) i anden er (vektor a+ vektor b)* ( vektor a+ vektor b)

hvor * svar til prik.

Svar #3
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg får altså de der (a+b)^2 til vektor a^2 + vektor b^2 + 2 vektor a*b.

Er der rigtig, og hvad skal jeg så med det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2004 af 404error (Slettet)

Ja, det er rigtigt nok. Prøv da at isolere a*b i den ligning, du får.

Svar #5
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Det jeg så får er det så lig med længden af vektor a^(2) + længden af vektor b^(2)+ 2 gange længden af vektor a gange længden af vektor b gange Cosv.

Som så giver:

2^2+3^2+2*2*3*Cos60 grader.


Svar #6
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg får det til 19 passer det?!

Svar #7
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Please er du der?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2004 af Peden (Slettet)

Prøv at tegne det for at se om det stemmer. Det er jo det der er så smart ved vektorer ;)

Svar #9
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Nej det passer ikke jeg kom til at skrive de 60 grader som stå i en anden opgave som jeg også er ved at lave!

Svar #10
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål, når dt står de streger ved vektor som er ligesom numerisk tegn kan man så bare skrive det eller lave det om til´parentes.

Altså vil det så betyde det samme?

Svar #11
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg får vektor a* vektor b til 25.
Og jeg får Cosv=25/6 <=> v=0,997 som så svarer til 1.

Det lyder ikke til at passer nogen som kan hjælpe tak.

Please jeg har meget brug for hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2004 af Peden (Slettet)

Numerisk tegn når man snakker vektorer betyder "længden". Ellers må du da have en formelsamling? Der står alle sammenhængene, jeg har desværre ikke en ligenu. "Calculus" indeholder kun underlig rumgeometri, og det kan jeg knapt nok huske ;)

Svar #13
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ja, det med at numerisk tegn til vektorer er længden det ved jeg godt. Det jeg ikke ved ar om jeg godt må skrive parentes istedet for numerisk tegn til vektoer. Det er det jeg spørg om!

Svar #14
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

ar=er vektoer=vektorer

Lige nogen rettelser. Det er aften så jeg kan ikke rigtig koncentrere mig så godt.

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2004 af Peden (Slettet)

Jamen så har du jo selv lige besvaret dit spørgsmål? Numerisk værdi er det samme som længden når du har en vektor(og altså ikke en skalar) og paranteser er noget helt andet.

Svar #16
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ja, jeg bare træt nu og søvnig.
Men ku' du ikke hjælpe mig med opgave tak, så er du rigtig sød. Eller se om jeg har lavet den rigtig i #11.

Svar #17
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg vil bare vide om du stadig er der??
Så jeg bare ikke bliver ved med at sidde og vente!

Svar #18
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Please er der ikke en der kan hjælp mig jeg har virkelig brug for hjælp:(

Svar #19
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Kære søvnløse Sara !

Du skal finde vektor a prikket med vektor b. Dette gøres ved at opløse udtrykket for |a+b|:

|a+b|^2 = 3^2 <=>
|a|^2 + |b|^2 + 2(a prik b) = 9 <=>
4 + 9 + 2(a prik b) =9 <=>
(a prik b) = -2

Vinklen v mellem vektor a og vektor b findes ganske rigigt ved brug af formlen, som du skriver i dit første indlæg, idet du nu kender alle formlens elementer, så du bare kan indsætte tallene. Resultatet bliver 109,47 grader.

Og se så at komme til dynerne, hva´bar ?

Svar #20
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Aha... Nu ved jeg godt hvordan man gør.

Tusind tusind tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.