Matematik
Hvordan det?
17. maj 2006 af
hln (Slettet)
Jeg skal gøre rede for at at g er en stamfinktion til f
f(x)=x^-½ lnx
og
g(x)=2x^½ lnx-4x^½
men kan ikke selv få det til at passe sammen
hvordan finder man frem til 4x^½
har selv kun fundet frem til at
F(x)=2x^½ x lnx
det skal jo integreres men forstår ikke hvordan man skal redegøre for det sidste?
f(x)=x^-½ lnx
og
g(x)=2x^½ lnx-4x^½
men kan ikke selv få det til at passe sammen
hvordan finder man frem til 4x^½
har selv kun fundet frem til at
F(x)=2x^½ x lnx
det skal jo integreres men forstår ikke hvordan man skal redegøre for det sidste?
Svar #1
17. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
du kan jo også bare differentiere g(x).. hvad spørger du præcis om?
Svar #3
17. maj 2006 af hln (Slettet)
altså når man integrere X^½ bliver det 2X^½
og nåt man integrere lnx bliver det til xln-x
og nåt man integrere lnx bliver det til xln-x
Svar #4
17. maj 2006 af dnadan (Slettet)
prøv at diffentiere g(x), og dermed burde du gerne få f(x), husk at der er tale produktreglen
Skriv et svar til: Hvordan det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
