Matematik

reducering

18. maj 2006 af Mani4 (Slettet)
Hvad gør jeg galt her?

2x(6-x)+x^(2)+(6-x)^(2) <=>
12x + 2x^(2)+ x^(2)+ 6^(2)+ x^(2)- 12x <=>
4x^(2)+6^(2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af mathon

2x(6-x)+x^(2)+(6-x)^(2)

sæt(6-x)for 1. og 3. led uden for en parentes:
(6-x)[2x+(6-x)]+x^2 <=>

(6-x)(6+x)+x^2 <=>
36-x^2+x^2 = 36

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

Udregningerne ser således ud:

2*x*(6-x)+x^(2)+(6-x)^(2) =
2*x*6-2*x^2+x^2 + 36 + x^2 -2*6*x =
12*x -2*x^2 + x^2 + 36 + x^2 - 12*x =
36

Du laver en del fortegnsfejl, og endvidere skal du huske at kvadratet på en toledet størrelse også indeholder det dobbelte produkt:

(6-x)^2 = 6^2 + x^2 - 2*x*6

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

For langsom...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2006 af stud.jur ? (Slettet)

#0 + #01: Pas lige på med at misbruge "<=>"-tegnet...

Svar #5
18. maj 2006 af Mani4 (Slettet)

#2,

hvordan kan 2x * (6-x) bliver lig 2x*6-2*x^(2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

@#5:
Du ganger ledvis ind i parentesen.

2*x*(6-x) = 2*x*6 - 2*x*x = 2*x*6 - 2*x^2

//Sentinox

Svar #7
18. maj 2006 af Mani4 (Slettet)

#6,

kan 2*x*6 skrives som 12x?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

#7

ja.

Jeg tror du skal kigge de simple regneregler efter en ekstra gang.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2006 af atomos89 (Slettet)

I må undskylde at det her kommer 12 måneder for sent, men jeg kan simpelthen ikke forstå hvor -2*6*x kommer fra i:
2*x*(6-x)+x^(2)+(6-x)^(2) =
2*x*6-2*x^2+x^2 + 36 + x^2 -2*6*x =


der er jo ikke nogen -2?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

Jeg tror ikke helt du har forståret princippet med kvadratet på en toledet størrelse:

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2*a*b (I)
(a-b)^2 = a^2+b^2 - 2*a*b (II)

Sagt med ord:

Kvadratet på en toledet størrelse er lig med kvadratet på første led plus kvadratet anden led plus det dobbelte produkt.

I vores tilfælde haves situation (II):

(6-x)^(2) = 6^2 + x^2 - 2*6*x

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2006 af eightx2 (Slettet)

#9.
Fordi (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2006 af atomos89 (Slettet)

ooooh ok, mange tak :D

Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.