Matematik
Parabel
18. maj 2006 af
AnneKirs (Slettet)
Hvordan finder man ligningen for en parabel, når man kender toppunktet (0,-2.5) og et andet punkt på parablen (4,-2.9)? Vi bruger TI-interactive.
Hilsen Anne
Hilsen Anne
Svar #1
18. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)
Parablen er symmetrisk omkring toppunktet, så hvis (4,-2.9) ligger på parablen, må (-4,-2.9) også ligge derpå.
Bemærk så, at du kan aflæse c direkte ved punktet (0, -2.5). Brug nu de to andre punkter til at opstille to ligninger med to ubekendte (a og b).
Bemærk så, at du kan aflæse c direkte ved punktet (0, -2.5). Brug nu de to andre punkter til at opstille to ligninger med to ubekendte (a og b).
Svar #2
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Når toppunktet ligger på y-aksen er b=0.
Da toppunktet er (0,-2.5) er c=-2,5.
Så skal du bare beregne a.
vha. TI-interactive skulle du formulere 3 ligninger med 3 ubekendte.
Da toppunktet er (0,-2.5) er c=-2,5.
Så skal du bare beregne a.
vha. TI-interactive skulle du formulere 3 ligninger med 3 ubekendte.
Svar #3
18. maj 2006 af AnneKirs (Slettet)
Jeg er ikke helt med. Vil det sige, at jeg skal sige ax^2-2,5=0, og så løse det ?
Skriv et svar til: Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
