Matematik
Forskrift
21. maj 2006 af
Annettejx (Slettet)
Har følgende opgave. Vores lærer forklarede den, men fattede det ikke, så vil høre om der er nogen som kan forklare den, så jeg kan forstå den :)
Lad f og g være to funktioner bestemt ved forskrifterne:
f(x) =1,4x og g(X) = 1,5x-1
Bestem en regneforskrift for fog.
Lad f og g være to funktioner bestemt ved forskrifterne:
f(x) =1,4x og g(X) = 1,5x-1
Bestem en regneforskrift for fog.
Svar #1
21. maj 2006 af sigmund (Slettet)
En regneforskrift for fog er givet ved f(g(x)). Således skal du sætte forskriften for g ind på x's plads i forskriften for f.
Svar #2
21. maj 2006 af Nivon (Slettet)
(f o g)= f(g).. Det er det du mener, ikke? Altså, sammensat funktion?
Simpelt, du sætter g ind på x'es plads i f -
.. Altså, f(g)=1,4(1,5x-1)
Den omvendte, altså g(f) ville så hedde 1,5(1,4x)-1
Forstår du?
Simpelt, du sætter g ind på x'es plads i f -
.. Altså, f(g)=1,4(1,5x-1)
Den omvendte, altså g(f) ville så hedde 1,5(1,4x)-1
Forstår du?
Skriv et svar til: Forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
