Fysik

Eksamen idag

23. maj 2006 af Kraken (Slettet)
Det var så den skriftlige eksamen. Hvordan gik det med jeres fysikeksamen. Jeg synes sættet var ganske let (det skal lige sige at jeg er på standardforsøg).

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2006 af John100 (Slettet)

Ja det var fint nok... ikke specielt svært...Er der nogen der har nogle resultater..?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2006 af Reflektor (Slettet)

Jep, dejligt nemt, men skal jo nok have lavet nogle småfejl rundt omkring. Det plejer jeg. Var færdig efter 2 timer, gik efter 3.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2006 af elmadridista (Slettet)

Det gik glimrende - sættet var overraskende nemt sammenlignet med de foregående år. Kraken :(I skal have Daaavid til Aab:))

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2006 af CziX (Slettet)

Det gik nogenlunde, men jeg er ganske enig med dig, at sættet var ikke i den svære ende. Husker spørgsmålet fra opgave 3 (tror jeg det var). Hvad er tyngdekraften på loddet, når massen er 5,6 kg? Av den var svær :D

Svar #5
23. maj 2006 af Kraken (Slettet)

# Ja eller Raul..

Angående resultater så fik jeg følgende:

opg. 1:
a) 1,4*10^4A
b) 2,3*10^21elektroner
c) 16*C

opg. 2:
a) F(t)=55N
b) F(træk)=93N (husk kraftdiagram)

opg. 3:
a) Udregn den teoretiske bølgelængde man kan observere linjen ved og aflæs den observerede. Beregn afvigelsen, og se at der er god overensstemmelse

b) 92fotoner

c) Sæt modellen lig med 1(1+6,17) og solve: t=1,14Går

d) t(0) ifølge modellen: 14,8Går
r(0)=31,08Gly
v(0)=2,42ly/år el. 7,27*10^5km/s

opg. 4:
a)10,3*10^3m/s^2
b)farten er numerisk: v=1,22*10^-1m/s
c) F(luft)=332pN

opg 5:
a) bevarelse af ladning og nukleontal: ved B- er det B-12 og ved B+ er det N-12

b) Q=-7,27Mev
QE(exciteret)=1,22pJ
Q=-1,16pJ
dvs. E(overskud)=0,06pJ og reaktionen forløber

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2006 af mommom (Slettet)

Hey alle fysikere.. Ja sættet var dejligt nemt, og mange af de mindre gode fra mit fysikhold var sluppet rigtigt godt fra det. Dog har mange haft problemer med opgave, b-spørgsmålet som #4 også siger. Det var en dårlig illusteret opgave sys jeg..

Svar #7
23. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Opg. 3 c) korrektion R(tuds)=1/(1+6,17)

Svar #8
23. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Så er sættet online:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-7-3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2006 af John100 (Slettet)

har fået 47N i opg.2 b)...
eller er jeg helt enig...


Svar #10
23. maj 2006 af Kraken (Slettet)

I opg. b skal man huske at snorkraften virke 2 gange, idet snoren er spændt ud over to trisser. Så projektionskraften skal ganges med 2

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2006 af sontas (Slettet)

Passer det ikke, at :

(vektorerpile over)
Fsnor,1 + Fsnor, 2 = Ftræk ?

Svar #12
23. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Jo hvis du regner med vektorers koordinater. Men det nemmeste er vel at sige:

Fsnor,proj=55N*cos32

Da kraften virker to gange er det:

Ftræk=2Fsnor,proj=93N

Hvis det er rigtigt skal man jo i kraftdiagrammet tegne snorkrafter ved begge ender af trisserne samt ved loftet. Desuden skal man angive kraften fra menneskets krop på benet, og den er lige så stor som trækkraften. Ellers rives benet jo af, og der står i opgaven at det er i hvile..

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. maj 2006 af PetJ (Slettet)

er der nogen som har resultater for det normale sæt?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. maj 2006 af sontas (Slettet)

Jeg håber bare på at få nogle point, for at have indtegnet kræfterne og skrevet :
vektorpile over Fsnor,1 + Fsnor,2 = Ftræk ..

Hvor mange point mon det trækker at have lavet følgende fejl, som jeg har lavet udover den nævnte fejl i ben- opgaven :

375 elektroner i stedet for 375*C
Da jeg skal bestemme luftmodstand på pollenkornet, så gør jeg det for hele bevægelsen, ellers korrekt metode. Jeg siger at 1,22pJ> Qværdi, med et forkert argument om, at "fotonen" yder den kinetiske energi, så den kan få processen til at forløbe.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. maj 2006 af PetJ (Slettet)

kan der godt ske et alfahenfald der trækker energi fra omgivelserne således at der er en negativ q værdi?

Svar #16
23. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Hmm i opgaven med elektroner skal man jo dele med elementarladningen. Hvis man bare skriver 375elektroner i stedet for C, så er det jo en forståelsesfejl, og at der kun er 375elektroner efter lynnedslaget er jo fysisk set også urealistisk, så det skulle kommenteres. Derfor vil det nok ikke give så mange point bare at skrive 375C, da spørgsmålet nok vægtes at være rimelig let. Måske 4point

Hvis du bestemmer luftmodstanden rigtigt for hele bevægelsen, så kan jeg ikke se at det trækker så meget ned. Måske 2-3point for at misforstå opgavens ordlyd.

Dit argumentation i sidste spørgsmål ser lidt underlig ud. Først skal man jo sige at reaktionen ikke kan forløbe i grundtilstanden da QQ. Man kan så udregne, at der faktisk vil være energi tilovers.

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. maj 2006 af vag (Slettet)

Husk nu at alle spørgsmål indgår med samme vægt.

Det vil altså sige, at der er ca. 7 point pr. delopgave (idet sættet regnes for fuldt besvaret ved 100 point).

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. maj 2006 af PetJ (Slettet)

Jeg ved at jeg har opg 2b forkert og har forklaret i opg 6 hvordan elektronen laver harmonsik svinging, dvs at jeg nok opnår 85 af 100 point hva vil det give?

Brugbart svar (0)

Svar #19
23. maj 2006 af sontas (Slettet)

Jeg argumenterer fint nok for at
0> Q, efter at have udregnet Q-værdien. Så skriver jeg, at :

1,22*10^-12 > -1,16*10^-12J, hvorved der vil være kinetisk energi til at få processen til at forløbe, men jeg skriver bare, at det er en foton, der gør det, hvilket er lidt langt ude, kunne ikke lige huske 2.g stof.

Jeg vil nu sige, at det er en anelse hårdt at snuppe 3 point for en opgave, der er udregnet med korrekt metode (det jo i princippet det samme som at aflæse meget forkert på grafen).

I den med lynnedslaget kan tror jeg de snupper 2-3 point, da formlen og enhederne er korrekte i mellemregninger, blot til sidst, at enheden skulle være C i stedet for elektroner. Facit er i princippet 375C, men den manglende evne til at vurdere resultatet trækker ned.

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. maj 2006 af sontas (Slettet)

#19 jeg argumenterer fint nok for at processen ikke kan forløbe, da 0 > Q skulle der have stået.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.