Matematik
eksakt værdi
24. maj 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
Jeg er blevet for vant til lommeregneren. Hvordan beregner jeg eksakte værdi af x:
x^2 + 10x - 211 = 0
x^2 + 10x - 211 = 0
Svar #1
24. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
du regner den som en 2.grads ligning... Udregner diskriminanten og finder x...
x^2 + 10x - 211 = 0
x E {-5+2*59^(1/2), -5-2*59^(1/2)}
Mere eksakt kan det ikke fås.
Duffy
x E {-5+2*59^(1/2), -5-2*59^(1/2)}
Mere eksakt kan det ikke fås.
Duffy
Svar #4
24. maj 2006 af Krakatau7 (Slettet)
yes, den er jeg med på
d= b^2-4ac
-b(+-)sqrt(d)/2a
de skulle gerne give -5(+-)sqrt(236)
kan det passe af d=944?
d= b^2-4ac
-b(+-)sqrt(d)/2a
de skulle gerne give -5(+-)sqrt(236)
kan det passe af d=944?
Svar #5
24. maj 2006 af mathon
a*x^2+b*x+c=0,
har,
som du godt ved, du har lært,
1) hvis b^2-4ac2) hvis b^2-4ac=0 netop én rod (dobbelt rod) tilhørende de reelle tal (=-b/(2a)
og
3) hvis b^2-4ac> to rødder tilhørende de reelle tal ((-b-sqrt(b^2-4ac))/(2a) og
((-b+sqrt(b^2-4ac))/(2a):
i denne opgave er
a=1
b=10
c=-211
har,
som du godt ved, du har lært,
1) hvis b^2-4ac2) hvis b^2-4ac=0 netop én rod (dobbelt rod) tilhørende de reelle tal (=-b/(2a)
og
3) hvis b^2-4ac> to rødder tilhørende de reelle tal ((-b-sqrt(b^2-4ac))/(2a) og
((-b+sqrt(b^2-4ac))/(2a):
i denne opgave er
a=1
b=10
c=-211
Skriv et svar til: eksakt værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
