Matematik

Retvinklet trekant

25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

En retvinklet trekant har omkreds 60 og højden på hypotenusen har længde 12.
Bestem sidernes længder?

Lidt hjælp ville være dejligt, så jeg også kan se hvordan det skal gøres ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Omkreds: a+b+c=60
Areal: ½*a*b = ½*12*c
Pyth: a^2+b^2=c^2

3 ligninger med 3 ubekendte. Ret let, hvis du må bruge CAS - ellers lidt tung i regnerierne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

Hvis omkredsen af trekanten er 60, og du ved at den ene side er 12, så må de to kateter tilsammen nødvendigvis give (60-12)=48

Du ved osse at den er retvinklet, så vi kan gå udfra at det er en ligebenet trekant. Så er længden på hver af kateterne:
48/2=24

Hov vent nu lige lidt... Det kan jo ikke lade sig gøre hvis man skal følge pythagoras. Hvis kateterne begge er 24 og hypotenusen er 12, så giver omkredsen rigtigt nok 60, men sådan en trekant kan man ikke tegne i praksis...

Okay, now i'm confused... Jeg gir bolden videre... :P Mit svar stemmer ikke helt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2006 af Miss-Lang (Slettet)

hvad med pythagoras ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2006 af Miss-Lang (Slettet)

r det ikke ngt med at hvis man kender to af siderne, kan man så finde den tredje?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2006 af allan_sim

#2.
Du ved at højden på hypotenusen er 12 - ikke at hypotenusen er 12 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

Jo, men her kender vi jo kun én af siderne...

Svar #7
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Jo jeg må godt bruge CAS..
Men ved bar ik li helt hvordan man ska indskrive det i TI-interactive for at få den til regne det ud :S

Noget hjælp her...


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

solve(a+b+c=60 and ..... and ....,a)

udfyld selv prikkerne.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

#5
Haha, nå ja... :P Hvor var det lige at synoptik lå...?? :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

#7
Hvad er CAS...? Troede efterhånden jeg vidste alt om den grafregner der... :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#10

CAS-værktøjer er en fælles betegnelse for en række matematikprogrammer. Nogle af disse er indlagt i symbolske lommeregnere som TI89, TI92 og Casio Algebra Fx2.0. Andre er Computer Algebra Systemer som TI-Interactive, Mathcad, Mathematica og Derive på pc.

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2006 af allan_sim

#10.
CAS: Computer Algebra System

Svar #13
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

#8: Ok.. nu er jeg stået helt af.. Føler mig rigtig dum..
Men vi kender ik a,b og c vel? Og hvad ska der stå efter 60? Jeg er ik så god til at bruge CAS.. Men det er lettere ja..

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#13

Du bliver bedt om at finde sidelængderne. Jeg kalder de 3 sider for a, b og c (som man oftest gør i matematik).

Jeg antager, at du er med på de 3 ligninger i #1. Hvis ikke, så kig grundigt på dem igen.

Nu skal du så have løst disse 3 ligninger i TI-Interactive. Til at løse ligninger bruges "solve" kommandoen.

Du skriver derfor (i en mat box):

solve(a+b+c=60 and a*b=12*c and a^2+b^2=c^2,a)

Det betyder, at de 3 ligninger med "and" imellem skal løses samtigt - og at værdien af a skal findes (det sidste ",a").

Når du gør dette i TI, dukker svaret op.

Svar #15
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Okay.. På den måde.. Har aldrig lært det med "and".. Men så har jeg jo lært noget nyt.. Tak ska du ha :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#15
Velbekom.

Så kan du jo brilliere med det på klassen :)

Svar #17
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

#16

Haha ;P

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

Nu har jeg lige prøvet det der

solve(a+b+c=60 and a*b=12*c and a^2+b^2=c^2,a)

Jeg fandt solve( i menuen "Catalog" på min TI-84+. Men ved mig siger den bare ERR:ARGUMENT når jeg trykker enter... Jeg har dobbelttjekket at jeg har skrevet det præcis på overstående måde... Hvad går der galt...??

Svar #19
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Det aner jeg slet ik.. Jeg har slet ik den lommeregner.. Kun programmet, men mine resultater giver:

a=20 and b=15 and c=25 or a=15 and b=20 and c=25

Så kan du jo også lige se om du får det samme som mig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#18

TI84 er ikke CAS, så den kan ikke den slags smarte ting.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.