Matematik

regneregler: (x + Δx)^2

25. maj 2006 af oestervig2 (Slettet)
Jeg sidder i øjeblikket og læser noget om differentialkvontient...

Jeg har i mine notater i forbindelse med tretrinsreglen skrevet af fra tavlen, at når (x + Δx)^2 skal regnes ud, blir det lig med

x^2 + 2xΔx + Δx^2

Er der nogen som kan forklare mig, hvorfor det gør det? Det er i særdeleshed miderste led jeg ikke forstår?!

På forhånd tak

Svar #1
25. maj 2006 af oestervig2 (Slettet)

Jeg sidder i øjeblikket og læser noget om differentialkvontient...

Jeg har i mine notater i forbindelse med tretrinsreglen skrevet af fra tavlen, at når (x + delta-x)^2 skal regnes ud, blir det lig med

x^2 + 2xdelta-x + delta-x^2

Er der nogen som kan forklare mig, hvorfor det gør det? Det er i særdeleshed miderste led jeg ikke forstår?!

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Mener du, at
(x+delta_x)^2 = x^2 + 2x*delta_x + delta_x^2?

I så fald er det blot første kvadratsætning. (a+b)^2 = a^2+2ab+b^2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#1
Hvis du kun spørger lige til den ene udregning er svaret ganske simpelt: kvadratsætning!

Svar #4
25. maj 2006 af oestervig2 (Slettet)

Tak til jer :)

Selvfølgelig er det bare første kvadratsætning!

Tror jeg har siddet for længe med matematikken idag, for nu er 2 + 2 = 5 efterhånden, og det er ikke noget godt tegn

Skriv et svar til: regneregler: (x + Δx)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.