Matematik
Udregning af b?
25. maj 2006 af
madsing (Slettet)
Hej,
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(3)P=40 & f(5)=160
Nogen som har en smart metode til at udregne b på? Uden brug af lommeregner
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(3)P=40 & f(5)=160
Nogen som har en smart metode til at udregne b på? Uden brug af lommeregner
Svar #2
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
f(5)/f(3) = 160/40 = 4
f(5)/f(3) = b*a^5 / b*a^3 = a^2
Så a^2 = 4 => a=2.
40=f(3)=b*a^3 = b*a^3 = 8b
Så b=5.
Smart vil jeg ikke kalde det - men det er metoden, og den er da simpel nok.
Af samme grund mener jeg, at det er spild af tid at lære "formlen" for a.
f(5)/f(3) = b*a^5 / b*a^3 = a^2
Så a^2 = 4 => a=2.
40=f(3)=b*a^3 = b*a^3 = 8b
Så b=5.
Smart vil jeg ikke kalde det - men det er metoden, og den er da simpel nok.
Af samme grund mener jeg, at det er spild af tid at lære "formlen" for a.
Skriv et svar til: Udregning af b?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
