Biologi

Salt?...Ughrr...

27. maj 2006 af La Gioconda (Slettet)
Hejsa!

Sidder med en biologi rapport om gæringsprocessen, men kan bare ikke komme videre. Hvordan kan jeg forklare, at gærcellerne ikke er lige så glade for salt som de er for sukker? Jeg mener, hvad er den egentlige biologiske grund til at gærceller ikke trives godt i et miljø med høj salt-koncentration???

Tak på forhånd!!

Svar #1
27. maj 2006 af La Gioconda (Slettet)

Er der virkelig ikke nogle kloge mennesker, der kan give et bud?
:(

Svar #2
27. maj 2006 af La Gioconda (Slettet)

kooom nuuu...
Jeg ved, i godt kan svare på mit spørgsmål...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Rolig nu..

Det er fordi salt binder vand, så gærcellerne tørster, hvorimod de er i stand til at nedbryde sukkeret, men de kan ikke "nedbryde" saltet.

Svar #4
27. maj 2006 af La Gioconda (Slettet)

Såå gærcellerne har altså brug for vand for at sætte processen igang, har jeg forstået dig rigtigt? Men hvad er det, der sætter gærcellerne i stand til at nedbryde sukkeret? Er det så igen det med at sukkermolekylerne bare rodder rundt blandt vandmolekylerne uden at indgå i forbindelse med disse?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Gærcellerne laver jo energi (ATP) ud af sukker, det er det, som sætter processen igang.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Du skal IKKE lave flere indlæg med det samme spørgsmål!

Skriv et svar til: Salt?...Ughrr...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.