Matematik

lodrette og vandrette asymptoter!

14. januar 2004 af O'lai (Slettet)
Hey..

Kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave.
Jeg skal finde alle vandrette og lodrette asymptoter til denne funktion:
f(x) = 2/ x-ianden +8

Kan ikke helt finde på hvordan jeg regner dem ud?
Har prøvet at sætte T(-√8)= 2 og N(-√8) = 0
Men det er måden til at finde lodrette asymp og skal det ikke være en vandret i stedet? For den følger jo x-aksen når tegnet ind i grafregneren..

Håber der er nogle kloge der kan hjælpe derude! Og at i forstår opgaven, ellers må i lige spørge!
Ska helst bruge det t aften!

Tak for hjælpen...

Svar #1
14. januar 2004 af O'lai (Slettet)

I f(x) står der 2 divideret med xianden og ikke minus ianden.

Der hvor der står T(...) Ska der stå -kvrod8 og N(-kvrod8)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2004 af Garfield (Slettet)

Der er ingen lodret og den vandrette følge x-aksen...

Svar #3
14. januar 2004 af O'lai (Slettet)

Hmm... men hvordan finder jeg så den vandrette??
Altså det er til en blækregning og hvordan er måden på man kan regne den på papir??

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2004 af Garfield (Slettet)

øhh, jamen t
Jeg vil æde min hat på at hvis du slår op i din bog på s. 67 så står det der... jeg har også resten af opgaven hvis det skal være....

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2004 af Brian (Slettet)

Din funktion kan skrives sådan her:

f(x) = 2/x^2 + 8

Der ER er lodret: når x nærmer sig 0 fra den ene eller den anden side vil f(x) vokse mod +uendelig.

Den vandrette følger IKKE x-aksen - når x går mod uendelig vil 2/x^2 gåmod 0 og derfor vil f(x) nærme sig til 8. Linien y = 8 er derfor vandret asymptote.

Tegne evt. grafen - så vil du kunne se det.

Skriv et svar til: lodrette og vandrette asymptoter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.