Matematik

En lille opgave

30. maj 2006 af T.Fuglsang (Slettet)
Hej.
Jeg sidder og laver nogle opgaver for at blive klar til skriftelig eksamen i morgen. Jeg er kommet til en som jeg ikke kan få løst. Opgaven lyder som følgende:

Løs ligningen følgende ligning

h(x)=0,1*t-0,5 , t tilhører [0;4pi]

Mit spørgsmål er, hvordan løser jeg denne ligning. Har selv prøvet, men ved ikke hvordan jeg skal gøre det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, tjek om du har skrevet det hele rigtigt op. For det første har du skrevet en funktion, ikke en ligning, for det andet har du to variable, x og t. :)

Svar #2
30. maj 2006 af T.Fuglsang (Slettet)

Det er os det jeg ikke fårstår, det med at det er en funktion, men det er sådan opgaven lyder. Og når der er to variable som du siger, så er jeg helt lost med hva jeg skal.

Hvis det kan hjælpe så er det eksamens opgaven fra 2003 i mat. b på HTX, opgave 5B, d.

Håber der er nogen der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Prøv at skrive opgaven af helt ordret.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Eller scan den ind, hvis du har mulighed for det.

Svar #5
30. maj 2006 af T.Fuglsang (Slettet)

okay, jeg har ikke mulighed for at scanne den ind, men kan skrive den her. Opgaven lyder som følgende:

Når hjulet (et møllehjul) bevæger sig med en konstant hastighed bevæger et punkt P på hjulet sig i en jævn cirkelbevægelse.
Funktionen h der beskriver cirkelbevægelsen har regneforskriften

h(x)=1,6*sin(0,5t)

hvor t er tiden i sek og h(t) måles i meter.

c) skitser grafen for h i intervallet t tilhørende [0;pi], dette har jeg gjort.

d)løs ligningen h(t)=0,1*t-0,5 , t tilhørende [0;4pi]

Dette er opgaven fuldstændig ordret. Den sidste opgave har ikke noget med de foregående at gøre som sådan.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, mit bedste bud er at du skal løse

0,1*t-0,5=1,6*sin(0,5t)

men i så fald er det ret dårligt fomuleret.

Svar #7
30. maj 2006 af T.Fuglsang (Slettet)

Jeg er enig i at det er en mærkelig opgave, og dårlig formuleret. Især det som du nævner med at der står løs ligningen og så er det en funktion, lidt mystisk. Det er også lidt som om den sidste opgave (altså d opgaven) slet ikke hænger sammen med de andre, og når man tænker på at dette er en eksamens opgave syntes jeg det er lidt dårligt. Jeg håber i hvert flad ikke der kommer noget lignende i morgen til min skriftlige eksamen. Men takker for du tog dig tid til at hjælpe.

Hilsen Fuglsang

Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.