Biologi
To små opgaver
30. maj 2006 af
Kringle (Slettet)
Hej.
Jeg har lige to opgaver, som jeg ønsker hjælp til.
To personer på henh. 20 og 40 år har samme vægt, hvilepuls og arbejdspuls ved en given belastning. Hvad med deres kondital?
En mand, der vil holde sin vægt, er kommet til at spise 100g chokolade (= 2304 kJ) ud over den kost, hvor han ville holde vægten. Hvor længe skal vægtvogteren cykle med en belastning på 150 watt for ikke at tage på i vægt?
Jeg har lige to opgaver, som jeg ønsker hjælp til.
To personer på henh. 20 og 40 år har samme vægt, hvilepuls og arbejdspuls ved en given belastning. Hvad med deres kondital?
En mand, der vil holde sin vægt, er kommet til at spise 100g chokolade (= 2304 kJ) ud over den kost, hvor han ville holde vægten. Hvor længe skal vægtvogteren cykle med en belastning på 150 watt for ikke at tage på i vægt?
Svar #1
30. maj 2006 af Jeppedyret (Slettet)
1)
Så vidt jeg husker er konditallet den maksimale iltoptagelse. I de beregninger jeg brugte til at lave konditests i 2. G var dette noget med at man forudsagde en masse ting. Disse ting gjorde, at man med en høj maxpuls havde et højt kondital. Personer på 20 har normalt en højere max puls end én på 40. Derfor vil personen få et højere kondital.
2)
det andet kan jeg sq ikk huske spor om.. hæ hæ... men er det ikk sådan t watt * sekunder = joule???
Så vidt jeg husker er konditallet den maksimale iltoptagelse. I de beregninger jeg brugte til at lave konditests i 2. G var dette noget med at man forudsagde en masse ting. Disse ting gjorde, at man med en høj maxpuls havde et højt kondital. Personer på 20 har normalt en højere max puls end én på 40. Derfor vil personen få et højere kondital.
2)
det andet kan jeg sq ikk huske spor om.. hæ hæ... men er det ikk sådan t watt * sekunder = joule???
Skriv et svar til: To små opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
