Matematik
hvad skal jeg gøre?
30. maj 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
substituere eller partiel integration?
S(sqrt(pi)-0) x*sin(x^2)dx
håber I kan/gider argumentere for hvorfor man vælger den ene frem for den anden!!
S(sqrt(pi)-0) x*sin(x^2)dx
håber I kan/gider argumentere for hvorfor man vælger den ene frem for den anden!!
Svar #1
30. maj 2006 af Deschain (Slettet)
du skal substituere fordi det er det nemmeste:
t=x²
dt=2xdx <=> (1/2)dt=xdx
t=x²
dt=2xdx <=> (1/2)dt=xdx
Svar #2
30. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hvis vi ganger igennem med 2 og ½ får vi:
sqrt(pi)
½ S(2x*sin(x^2))dx
0
Sæt t=x^2 => dt=2x dx
De nye grænser bliver 0 og pi, og vi får så integralet
pi
½ S(sin(t))dt
0
sqrt(pi)
½ S(2x*sin(x^2))dx
0
Sæt t=x^2 => dt=2x dx
De nye grænser bliver 0 og pi, og vi får så integralet
pi
½ S(sin(t))dt
0
Skriv et svar til: hvad skal jeg gøre?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
