Matematik

pythagoras

30. maj 2006 af Malika (Slettet)
Hej jeg skal snart op i matematik.. Men har problemer med emne pythagoras..
Er der nogen der har noter til emnet, vil det være meget sødt af dem.

på forhånd tak..:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Hmm. Hvad præcis er det, du har svært ved?

Svar #2
30. maj 2006 af Malika (Slettet)

når man har en trekant.
man har målene for to sider,

a(i anden)+ b(i anden)= c ( i anden)

Svar #3
30. maj 2006 af Malika (Slettet)

a+b=c

er det sådan man skriver det??

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

a^2+b^2=c^2

Hvor er det det kniber med forståelsen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

pythagoras sætning er:
a^2+b^2=c^2

men hvor er dit problem?

Svar #6
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

jeg kan ikke forstå det, og min lærer opgivet emnet til eksamen...

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

helt præcis hvad kan du ikk forstå?

Svar #8
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

når man har målene på to sider, og skal finde den tredje.

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Ja, jeg forstår heller ikke helt hvori problemet ligger. Vi (jeg vil i hvert fald gerne) vil gerne hjælpe dig, men forstår ikke helt hvad du skal have hjælp til?
katete^2+katete^2=hypotenuse^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan ikke være helt blank. Prøv at læse artiklen på http://mathworld.wolfram.com/PythagoreanTheorem.html.

Svar #11
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

#9 Tak for hjælpen

#10 tak for linket..

Svar #12
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

#10 det var lige det jeg skulle bruge..


Tak for hjælpen allesammen...

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2006 af sontas (Slettet)

hvis du kender to sider i en retvinklet trekant a = 3 og b= 4
så finder du således c, ved indsættelsen i pythagoras' sætning.

a^2 + b^2 = c^2

3^2+4^2 = c^2 <=> c^2 = 25 <=>
c = kvadratrod25 = 5

Svar #14
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

tak :) Det var lige det jeg ikke kunne finde ud af...

Svar #15
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

#13 Hvis man kun kender b og c.. skal man så regne det ud på samme måde...

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. maj 2006 af Romulus (Slettet)

#15
Du kan omskrive formlen efter behov:

a^2 + b^2 = c^2

b^2 = c^2 - a^2

a^2 = c^2 - b^2

Svar #17
31. maj 2006 af Malika (Slettet)

okay

tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #18
31. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Hvis du har lært trigonometri, kan du udvide sætningen til at gælde for ikke-retvinklede trekanter.
Se under den udvidede pythagoræiske læresætning eller cosinusrelationen.

Skriv et svar til: pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.