Matematik

målestoksforhold=øvelse

31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)
Hej.. skal til den mundtlige fs10 imorgen i matematik. Og der kommer næsten altid noget med målestoksforhold. Og da jeg gerne lige vil øve lidt på det, tænkte jeg om der ikke lige var nogen der kunne lave nogle passende opgaver ang målestoksforhold som jeg så kunne løse, og i kunne sige var korrekte eller forkerte?

self på fs10 nivaue


Svar #1
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

er der ikke nogen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Hvad tænker du på? Målestoksforhold kommer i forbindelse med et kort eller en tegning, hvor man har neskaleret den virkelige situation. Målestoksforholdet er oplyst på kortet eller i figurteksten.

F. eks. betyder et målestoksforhold på 1:100, at til én enhed på kortet svarer 100 enheder i virkeligheden. I folkeskolen benyttes normalt enheden cm (centimeter), da det er denne, der benyttes på linealer.

Svar #3
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja.. kunne du ikke prøve at fikse nogle små opgver op om sådan noget der? som jeg så kunne lave, og du kunne svare om var rigtige. Ville altså være super godt;)

Svar #4
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af Mads123 (Slettet)

En kasse har målene: Højde 1 meter, længde 2 meter og bredde på 1 meter. Kassen har rumfanget 2000000 cm^3.

Man laver en minimodel af kassen i forholdet 1:5.

Bestem rumfanget af modellen.

Hvis du kan den har du vidst styr på det.

Svar #6
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok jeg prøver;)

Svar #7
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

kan det passe at rumfanget så bliver 16000cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#7,

Kassens rumfang er 100 cm * 200 cm * 100 cm = 2000000 cm³.

Hvad er så rumfanget af modellen?

Modellen er lavet i forholdet 1:5. Dvs. at én længdeenhed i modellen svarer til 5 længdeenheder i den fulde kasse.

Modellens rumfang er således 20 cm * 40 cm * 20 cm = 16000 cm³.

Dette resultat kan også opnås ved at dividere 2000000 med 5³. Dette giver netop 16000.

Svar #9
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok.. takker

en der gider laver en til?:)

Svar #10
31. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

for kan mærke det virkelig hjælper

Skriv et svar til: målestoksforhold=øvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.