Matematik
vektorer i rummet
01. juni 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
Punktet D ligger på linjestykket AB, således at |AD| = 5|BD|
beregn koordinatsættet til punktet D
tidligere i opgaven har jeg beregnet vinkel A i trekant ABC og lavet en ligning for planen ABC
men jeg kan ikke lige greje den med D's koordinater - nogen forlag til hvordan jeg løser den opgave?
beregn koordinatsættet til punktet D
tidligere i opgaven har jeg beregnet vinkel A i trekant ABC og lavet en ligning for planen ABC
men jeg kan ikke lige greje den med D's koordinater - nogen forlag til hvordan jeg løser den opgave?
Svar #1
01. juni 2006 af Madsst (Slettet)
Har du koordinaterne til A og B? I så fald ved du jo at D ligger 1/5 |AD| fra B og du kan bare trække den længde fra koordinaterne til B.
Svar #2
01. juni 2006 af Sansnom (Slettet)
#0,
D= OD = OA+AD = OA+5/6*AB
eller om du vil
D = B - 1/6*AB
Opgaven er fra dette års eksamenssæt på 1-årigt A-niveau.
D= OD = OA+AD = OA+5/6*AB
eller om du vil
D = B - 1/6*AB
Opgaven er fra dette års eksamenssæt på 1-årigt A-niveau.
Skriv et svar til: vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
