Fysik
svingningstid
02. juni 2006 af
figaro8 (Slettet)
Når man skal finde svingningstiden af noget af et pendul fx, finder man ud af hvor lang tid det tager at lave en svining.
Dette gøres nemmest ved at se, hvor lang tid det tager at lave 10 svingninger.
Det kan være det tager 40 sek at lave 10 svingninger = 40/10 = 4 sek pr. svingning.
frekvensen angiver hvor mange svingninger ens pendul laver på 1 sekund.
Dette findes bedst ved at se, hvor mange svingerne ens pendul kan lave på 10 sekunder.
Der laves fx 12 svingninger på 10 sek, = 12/10 = 1,2 hz. og hvis man fx har frekvensen kan man finde svingningstiden ved at dividere med 10. Fx har man en frekvens på 6 hz 10/6 =0,16 sek. hver gang frekvensen øges, bliver svingningstiden mindre, hvilket i fagsproget kaldes for omvendt proportionale.
er dette ikke rigtigt. ??
Og er der så ikke lige en som kunne forklare mig hvordan og hvorledes frekvensmåling med stroboskoplys hænger sammen?
Dette gøres nemmest ved at se, hvor lang tid det tager at lave 10 svingninger.
Det kan være det tager 40 sek at lave 10 svingninger = 40/10 = 4 sek pr. svingning.
frekvensen angiver hvor mange svingninger ens pendul laver på 1 sekund.
Dette findes bedst ved at se, hvor mange svingerne ens pendul kan lave på 10 sekunder.
Der laves fx 12 svingninger på 10 sek, = 12/10 = 1,2 hz. og hvis man fx har frekvensen kan man finde svingningstiden ved at dividere med 10. Fx har man en frekvens på 6 hz 10/6 =0,16 sek. hver gang frekvensen øges, bliver svingningstiden mindre, hvilket i fagsproget kaldes for omvendt proportionale.
er dette ikke rigtigt. ??
Og er der så ikke lige en som kunne forklare mig hvordan og hvorledes frekvensmåling med stroboskoplys hænger sammen?
Svar #3
02. juni 2006 af figaro8 (Slettet)
for jeg er nemlig en del i tvivl, og jeg vil meget gerne have det bekræftet.
Svar #7
03. juni 2006 af valentine (Slettet)
figaro8, kan du ikke lade være med at oppe alle dine tråde?
Du bliver bare et irritationsmoment frem for en person, folk gerne vil hjælpe. Tålmodighed er en dyd.
Du bliver bare et irritationsmoment frem for en person, folk gerne vil hjælpe. Tålmodighed er en dyd.
Skriv et svar til: svingningstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
